tiistai 26. tammikuuta 2010

Valkosuklaakeksit (cookies)



Jipii, vihdoinkin ehdin taas leipomuspuuhiin! :o) Tämän reseptin sain ystävältäni kun olin ensin syönyt ties kuinka monta keksiä kyläreissulla ja halusin itsekin päästä näitä tekemään, ovat nimittäin HYVIÄ! Näitä keksejä on tullut tehtyä monet kerrat eri juhliin ja ihan muutenkin vaan, omaksi iloksi ja herkuksi. :o) Kerran kun ei ollut tarpeeksi valkosuklaata niin heitin joukkoon jämät maitosuklaata, valkosuklaata ja daim-rakeita, ja täytyy todeta että tämäkin yhdistelmä toimi loistavasti. Jos haluaa vähän vaaleampia/ei-niin-suklaisia keksejä niin kaakaojauheen määrää voi vähentää. (Tällöin kekseistä tulee isompia ja litteämpiä koska kaakaojauhetta puuttuu, voi kompensoida lisäämällä vastaavan määrän jauhoja luulisin?)

VALKOSUKLAAKEKSIT (n. 50 kpl)

250g voita (voimariinia)
1,5 dl fariinisokeria
3 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
250 g valkosuklaata rouhittuna

Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää rouhittu suklaa. Annostele taikina litteiksi palleroiksi pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 astetta 7-10 minuuttia.

Keksit leviävät aika paljon joten kannattaa jättää hyvin tilaa.


Huomenna on tulossa vieraita ja juuri ennen leipomispuuhia muistin että pieni vieraamme ei saakaan syödä suklaata eikä kaakaota. :( Niinpä tein puolikkaasta taikinasta vaaleita keksejä, jätin kaakaojauheen ja valkosuklaan pois ja lisäsin 0,5 dl kaurahiutaleita, kourallisen rusinoita, mantelilastuja ja pötkylän kuivattua papayaa. Ihan kivan makuisia tuli näistäkin. :)

4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä keksejä. Pitäisikin pitkästä aikaa tehdä oikeita cookies-keksejä. Nämä näyttävät meheviltä!

    VastaaPoista
  2. Ihana blogi sinulla<3 Saanko linkittää sinut?

    VastaaPoista
  3. Ebe: Kiitos! Konkarin kiitokset lämmittävät erityisesti mieltä. :o)

    Tintsu: Voi kiitos, itselläsi on! ;o) Täytyy käydä paremmalla ajalla lisää tutkimassa.. Ja tottakai saat linkittää!

    VastaaPoista
  4. Kiitos Heli ihanasta reseptistä, näitä on helppo leipoa lasten kanssa kun alkaa tekemään mieli jotain hyvää :)

    VastaaPoista