tiistai 1. joulukuuta 2009

Herkkusuun Pigall-kakku



Tämä kakku onkin sitten IKIOMA kehitelmäni, joka lähti lempisuklaastani (Pigall), miehen kritiikistä murentuvaa digestivepohjaa kohtaan, Kinuskikissan valkosuklaatäytteestä jota käytin isänpäiväkakussa sekä Hellapoliisin Minttu-toffeekakusta... Koristelu näytti mielessäni todella kauniilta ja siksi olikin karmaiseva pettymys että siitä tuli tämmöinen räpellys! :'( Viivat piti olla suorat, kauniit tähdet, mutta jostain syystä suklaa pursottui tuollatavalla kummallisesti laineille yhdessä kohtaa ja sitten pitikin vaan yrittää jotenkin paikkailla tilannetta. Ehkä johtui siitä että käytin taloussuklaarouhetta, ensi kerralla palaan taas levysuklaan pariin!

Mutta MAKU oli kyllä tositosi hyvä! NAM! Valkosuklaakerros oli ihanan täyteläinen ja Lemon Curd toi siihen mukavaa raikkautta, pohja oli nyt sitten juuri sopivan kiinteä eikä murentunut yhtään, maku neutraali. Pigall-suklaakerroskin oli hyvää, mukavasti ainakin samana päivänä oli murusissa rapsakkuutta jäljellä, mutta täytyy myöntää ettei patukan ominaismaku varsinaisesti maistunut.. Ajattelinkin seuraavalla kerralla kokeilla Fazerinaa eli ottaa mukaan hiukan appelsiinia. :) Tai Daim voisi sopia myös kuten jack bauer (Emerald City) oman Pigall-kakkunsa kohdalla ehdotti.. Tai kaikki minttusuklaat kun ovat sen verran vahvemman makuisia. Mutta siis suosikkien listalle pääsi tämä kakku!

Kakku on tehty 18 cm vuokaan ja kerroksista tuli varsin paksut, varmaan 22cm vuokakin olisi riittänyt? Lemon Curdin määrää on vaikea arvioida, länttäsin pari kolme reilua ruokalusikallista pohjan päälle ja
levittelin tasaiseksi kerrokseksi... Valmiin kakun kohdalla huomasin että hillo tietenkin luistaa eli täyte ei kiinnity pohjaan, jatkossa täytyy siis levittää Lemon Curdia semmoinen rengas pohjan päälle eikä ihan reunaan asti, laitan näin ohjeeseenkin. Liivatteen määräkin oli arvio, suklaa hyydyttää myös pohjaa varsin
mukavasti, nyt täyte oli mielestäni sopivan kiinteää, ehkä valkosuklaaosioon olisi riittänyt yksikin mutta
toisaalta kun on alempi kerros niin ehkä parempi näin..


HELI HERKKUSUUN PIGALL-KAKKU
(..tai Fazerinakakku tai Daimkakku tai Tuplakakku tai Minttusuklaakakku tai... ;o)

1 pkt Kauranen vanilja -keksejä
n. 50-70g margariinia

n. 3-5(?) rkl Lemon Curd -tahnaa

2,5 dl Flora vispiä
200g Sunnuntai tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste, vanilja

lisäksi:
VALKOSUKLAATÄYTE
n. 90g valkosuklaata
1,5 liivatelehteä (puolikkaan voi leikata saksilla)
1 rkl kuumaa vettä

SUKLAATÄYTE
pari palaa tummaa suklaata väriä antamaan
1/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 Pigall suklaapatukkaa pieninä paloina (tai muuta, omaa suosikkisuklaatasi)
2 liivatelehteä
1 rkl kuumaa vettä

Murskaa keksit, sekoita sulatettu margariini joukkoon, levitä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita hetkeksi jääkaappiin.
Levitä jokunen ruokalusikallinen Lemon Curdia keksipohjan päälle renkaan muotoon, jätä sekä keskelle että reunoille paljasta keksipohjaa jotta täyte kiinnittyy pohjaan.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja vatkaa sekaan Sunnuntai tuorejuusto. Jaa seos kahteen osaan eri kulhoihin
ja laita toinen kulho jääkaappiin odottamaan. Sulata valkosuklaa ja sekoita toisen vaahdon joukkoon. Sulata liivatteet (1,5 kpl) pieneen määrään kuumaa vettä, anna jäähtyä ihan hetken ja kaada ohuena nauhana seokseen. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään. (itse annoin olla tunnin verran, voi olla että vähempikin riittäisi?)
Odottelun jälkeen sulata pieni määrä tummaa suklaata ja kaada nauhana TOISEEN vaahtoon. Sulata liivatteet (2 kpl) pieneen määrään kuumaa vettä, jäähdytä hiukan ja kaada seokseen, sekoita tasaiseksi. Lisää rouhitut Pigall-patukat joukkoon ja kaada seos vuokaan, tasoita pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään useammaksi tunniksi.


5 kommenttia:

  1. Tätä kakkua aion kokeilla, kun Villen synttäreiden kunniaksi huomenna!

    VastaaPoista
  2. Tää näyttää enemmän kuin hyvältä:D

    VastaaPoista
  3. Jännä toi koristelu. Näyttää jälleen hyvältä!
    M

    VastaaPoista
  4. jack bauer: ihmeellistä että sun kommentti tuli näkyviin vasta tänään!? Joo hyvää on, viimeyönä sain idean et ois varmaan tosi maistuvaa sillä Salmiakkisuklaalla.. *slurps*

    M: no EIKÄ NÄYTÄ, mutta maistuu.. ;o)

    VastaaPoista
  5. Hei! heti vastavierailulla! Ompa muuten tosi kumma sattuma nimet ja ne ammatit...=). Tee ihmeessä isällesi moinen kakku, minun isä oli aivan fiiliksissään. Oli kopilla esitellyt kamerakännyynsä ottamaa kuvaa kaikille muille ja ollu niin pollevana. Hauskaa=)

    VastaaPoista