lauantai 12. joulukuuta 2009

pienet joulutortut



Jokavuotinen ongelmamme joulun kahvipöydässä on se, että toisaalta haluaisi syödä torttuja, pipareita, kuivakakkua ja joulukakkua, mutta kun ei mahaan mahdu! ..yleensä se on sitten se joulutorttu joka jää syömättä.. Siispä ajattelinkin tänä vuonna kokeilla tehdä ihan pikkuruisia torttuja joista saisi maun suuhun ja jaksaisi syödä. Kuvassa näkyy myös normaalin kokoinen joulutorttu vertailun vuoksi. Eli nuo pienet joulutortut on tehty niin että valmis torttutaikinalevy leikataan ensin puoliksi ja sitten puolikkaat vielä neljään osaan. Ainakin Lettupannun blogissa näin tämmöisiä pieniä. Lopputulemana totesin että tämä tyyli on a) helpoin b) söpöin :). Vielä kauniimpia olisi saanut jos olisi laittanut vähemmän marmeladia, mutku tykkään siitä enemmän ku torttutaikinasta ni tässä mentiin maun mukaan. Lisäksi kaulitsin kaksi levyä isommiksi, laitoin luumumarmeladia väliin, kansi päälle ja piparimuotilla painoin sydämet, nuokin onnistuivat ihan hyvin mutta ovat suurempitöisiä ja taikinaa jää väkisin jonkinverran yli. Positiivinen yllätys oli että marmeladi pysyi kasassa eikä tursunnut sydämien reunoista ulos. Lisäksi kokeilin piparimuotilla painaa palasen ja sen päälle laitoin hillonokareen, tää ei musta näyttäny hyvälle eikä paistunu hyvin... Eli pikkuruiset tortut pääsee tänä vuonna joulupöytään!

1 kommentti:

  1. Hyvä idis tehdä noita pikkutorttuja joten kiitos vaan ja käyttöön menee... :)

    VastaaPoista