torstai 20. tammikuuta 2011

Muumipeikon suklaamuffinsit


Jos joku mainostaa reseptiä parhaaksi ikinä tekemikseen muffinsseiksi niin voiko sitä sen jälkeen olla kokeilematta? No en minä ainakaan. :) Alunperin resepti chocomum:lta mutta tutkailin sitä tuolta Emerald citystä kun siellä oli helppolukuisempi.

Lisäksi huomio: resepti kannattaa tosiaan aina lukea loppuun asti ennen kuin alkaa tekemään.. :oP Mutta kun parivuotiaan kanssa oltiin leivontapuuhissa niin se siinä lennossa unohtui. Kun sanotaan että sekoita kuivat aineet, niin seuraavaksi oli jo myöhäistä: sokerit olivat jo kaakaon ja jauhon peitossa eikä niitä sieltä kananmunan kaveriksi vaahdotukseen enää saanut napsittua. :oP Päädyin vaahdottamaan munat parin ruokalusikallisen sokeria kanssa, muuten sitten vaan sekoittelin ainekset joukkoon. Tiedä sitten johtuiko tästä, mutta hiukan kuivahkoja muffinsseista mielestäni tuli. Omalla tehokkaalla uunillani 175 astetta 20 min. Ensi kerralla noudatan reseptiä tarkoin, enkä paista ihan niin kauaa. Sekä teen pienempiä muffinsseja, olivat nimittäin aika tuhtia tavaraa.

Kuorrutuksen tein näiden kahden reseptin välimaastosta, puolikkaan annoksen mutta 4 dl tomusokeria. Sen määrän pursotin 7 muffinssiin, mutta oli ehkä hiukan liikaa, ensi kerralla sama määrä riittää varmaan vähän useampaan. Todella hyviä olivat, mutta eivät ehkä maailman parhaita, tai sitten oli odotukset liian korkealla. ;)

4 kommenttia:

 1. Emmää tiedä mihin voi jättää viestin käynnistä, joten laitan tähän. Olet todellinen taiteilija, Heli! t. Suvi-Anna K.

  VastaaPoista
 2. *punastelee* Voi kiitos Suvi! :) Tämä on juuri oikein hyvä ja passeli paikka jättää tuollaisia hyvänmielen-kommentteja. ;)

  VastaaPoista
 3. Ovatpa hyvän näköisiä!
  Blogissani on sinulle tunnustus.

  VastaaPoista
 4. Hei mäkin tein näitä! Olivat kyllä tosi muhevia ja suklaisia. Kiitos vinkistä! t. fani :)

  VastaaPoista