torstai 9. joulukuuta 2010

Fudge ja talviset suklaatikkarit
Hmm, mitäköhän tästä nyt kirjottaisi.. Aloitetaan tikkareista. Ostin söpön tikkarimuotin Tiimarista ja tikkujakin löytyi, nämä imaisevatkin yllättävän paljon suklaata. Valkoinen on pursotettu valkosuklaata, pinnalla ja pohjalla Brunbergin tummaa suklaata ja sisällä täytteenä liian löysäksi jäänyttä maitosuklaa-pähkinä-fudgea. Heh. Tikkarit kyllä pysyivät ihan hyvin kasassa kun irrotin muotista ja pussitin, mutta en uskalla pitää niitä muualla kuin jääkaapissa, saa nähdä ketkä ystävät pääsee koekaniineiksi tikkarinmaistajiksi joululahjojen muodossa. ;)

Ja sitten siihen fudgeen.. Löysin reseptin Kinuskikissalta nimellä maitosuklaa-pähkinäfudge, ja kuulosti niin herkulta että päätin kokeilla. En kuitenkaan lukenut reseptin kommentteja etukäteen, joten kun en omista lämpömittaria niin seos jäi vesitestistä huolimatta ihan liian löysäksi eikä jähmettynyt ollenkaan, keitin siis ihan liian vähän aikaa, alle puoli tuntia.. :( Sitten masentuneena päädyin tutkimaan fudgereseptejä ja sattumalta törmäsin tällaiseen Namin Pajaan, jonka fudgesta löytyi oiva vinkki: kaavin mössön takaisin kattilaan, lämmittelin sitä pikkuhiljaa ja kun oli vähän "sulanut" niin lisäsin about 200g rouhittua tummaa suklaata sekaan. Sitten takaisin jähmettymään ja hyvä tuli! ..ehkä edelleen ihan vähän liian löysää, mutta maku loistava! ..ehkä jopa parempi ja vähän suklaisempi kuin pelkällä maitosuklaalla olisi ollut. :)

1 kommentti:

  1. Ollos hyvä vain! ;) Mä oon pukilta toivonut hienoa mittaria niin pääsis kokeileen kaikenlaisia kivoja juttuja ilman että tarvii pelätä epäonnistumisia.

    VastaaPoista