sunnuntai 14. maaliskuuta 2010

Meriaiheinen kakku


Tänään juhlittiin sitten esikoisen 4vee synttäreitä ja koska hän on aivan ÄLYTTÖMÄN innostunut kaloista, valaista, kalastuksesta, Sea lifestä, valtamerestä ja KAIKESTA näihin liittyvästä, niin kakku toki sen mukainen. :) Päällinen värjättyä vaahtokarkkitaikinaa (MMF), resepti taas Kinuskikissalta, täytteenä Hellapoliisin mustikkamousse ja valkosuklaamousse ja pohjana pellillä paistettu sienikakkupohja joka oli Meidän perhe-lehdessä, kakkuKatrin käsialaa. Täytteitä tein tuon ohjeessa olevan määrän joka on huomattavasti isompaan kakkuun, (tämä kakku n. 20cm) ja käytin puolet täytteistä allaolevaan mustikka-valkosuklaa-kakkuun.
Koristeet ovat marsipaania ja sokerimassaa, merenpohjan "hiekka" digestive-keksin murua. Tässä vielä kuva parista koristeesta jotka eivät sitten nätisti mahtuneetkaan melko pienen mutta korkean kakun päälle. :( Mustaa lakunauhaa ei löytynyt MISTÄÄN joten siima punaista mansikkalakunauhaa. Pöh.

9 kommenttia:

 1. Hieno! Tosi taidokkaita yksityiskohtia.

  VastaaPoista
 2. Kiitos Pioni! :)

  Minkäköhän päällisen keksis joka ois a)helppo kiinnittää koristeet b)hyvän MAKUINEN? Kun nyt täytyy kyllä todeta etten tykkää varsinkaan marsipaanista, eikä tää mmf:kään mitään tosi hyvää ole.. :oP Oisko sitten sen (sikakallis) kaulittava suklaakuorrute? Kukaan maistanut?

  VastaaPoista
 3. Entä vaahtokarkkikuorrute??
  Kiva, iloinen kakku!

  VastaaPoista
 4. Kyökkipiika Kati: Niin tässä kakussa oli siis juurikin sitä vaahtokarkkikuorrutetta.. ;o)

  Ja kiitos! :o)

  VastaaPoista
 5. Uskomattoman hieno! Sä oot kyllä TAITAVA ja viitseliäs! Voisitko tehdä tämäntyylisiä koristeita sitten Fisulan avajaiskakkuihin, kun aika koittaa?! :) t.pomo

  VastaaPoista
 6. Kiitos pomo! :)

  Toki voin, voitais tehdä teinien kanssa yhdessä?! :o)

  VastaaPoista
 7. Onpas hieno kakku! Upeat yksityiskohdat =o)

  VastaaPoista
 8. Todella hieno kakku! Koristeet ovat mahtavia :)

  VastaaPoista