lauantai 20. helmikuuta 2010

Helpoin MUTAKAKKU (maidoton, laktoositon)



Tällaisen ERITTÄIN helpon mutakakun ohjeen löysin Limepippurin blogista. Aineet vain sekoitetaan, edes vatkainta ei tarvita. Ja jos ei halua pelata irtopohjavuuan kanssa niin kerran tein tämän myös piirakkavuokaan (24cm) jolloin siitä tuli kiinteämpi, ihanan toffeemainen. Paistoajalla voi siis vaikuttaa kuinka löysäksi eli "mutamaiseksi" kakku jää. Ohjeessa oleva 20min jättää keskuksen selvästi löysäksi, itse paistoin tällä kertaa 30min. Lisäksi muokkasin reseptiä vieläkin helpommaksi eli käytin juoksevaa margariinia, (maidotonta) jolloin kakkua voi tarjota myös niille joille maito ei sovi.


MUTAKAKKU 

2 munaa
1,5 dl juoksevaa margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilijasokeria
1/2 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
3 dl sokeria
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 18 cm:n kakkuvuoka. Sekoita munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juokseva margariini. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele ne sitten munavoiseoksen joukkoon. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, tai kiinteämmän lopputuloksen halutessasi noin 30 minuuttia.



5 kommenttia:

  1. IHANAT VÄRIT! Oikein lämmitti nähdä tämä kuva, niin kesäisen lämpimän värikäs. Pakkasta kun ulkona yli -20 ja niin kova tuuli, että pakkasen purevuus on oikeasti -40, niin meinaa varpaat jäätyä sisälläkin jo.

    Ja naaaaammmm :p Mutakakut on ihania, tämäkin aivan varmasti!

    VastaaPoista
  2. koitin mutta pidin n. 2min mutta se melkein alkoi palamaan niin nyt täällä haisee:(

    VastaaPoista
  3. Minä laitoin sulatettua suklaata päälle ja nonparelkeja:) hyväääää

    VastaaPoista