lauantai 30. lokakuuta 2010
Minttusuklaakakku
Ystävä sai valita että minkä kakun tekisin synttäreidensä kunniaksi ja hän päätyi muutamista ehdotuksista Kinuskikissan Minttu-unelmaan, jota olenkin jo pidemmän aikaa halunnut kokeilla. :) HYVÄÄ oli, ehkä ensi kerralla laittaisin tuohon maitosuklaakerrokseen tummaa suklaata, kerrokset eivät maistuneet riittävän erilaisilta.. Ja minttudomino maistui eniten, että kokeilla vois myös tavallista dominoa.. Mutta hyvä tuote joka tapauksessa! Onnittelut vielä Marialle! <3
Puolukkamuffinssit kinuskikuorrutteella
Nämäpä ne muuten vasta herkkua ovatkin! Kuten Kinuskikissa reseptin yhteydessä toteaakin niin tuo kinuskivaahto tossa päällä kyllä kruunaa maun makeudellaan. :) Suosittelen, lämpimästi! Ja tuo juuri hankkimani uusi tähtitylla tekee kyllä tosi kaunista jälkeä.. Ja perhonen on vaikea pursottaa vapaalla kädellä.
torstai 2. syyskuuta 2010
Kolmen Kerroksen Suklaakakku
Blogipäivitys! Jes! Pitkästä aikaa! :) Eilen se nimittäin alkoi, lyhennetty työaika, 3 työpäivää viikossa. Ehkä siis ehdin tänä vuonna tehdä vielä toisenkin kakun.. :oP
Tämän kakun tein töihin, erään uuden toiminnan ekaan iltaan. Ja olipahan säätöä, taas vaihteeksi. Mutta loppu hyvin, kaikki hyvin. Hyvää tuli. Lähtökohdaksi otin oman kehittelemäni Herkkusuun Pigall-kakun jossa vaihdoin Pigall-patukat Minttusuklaaseen (Marabou 70% Mint). Alkuperäinen resepti on 18cm vuokaan tehty ja kun siinä valittelin et kerrokset oli aikasta paksut, niin nyt ajattelin että varmaan 3x määrä riittäisi kahteen 26cm vuokaan. Ja pah, ei todellakaan. Plus että minttusuklaakerros jäi palasineen tosi epätasaiseksi ja rumaksi päältä. Joten, laitoin enemmän toiseen vuokaan, toiseen vaan ihan ohuet kerrokset, tein ohuen päälle vielä yhden valkosuklaa-kerroksen ja sitten molempien kakkujen päälle Kinuskikissan peilikirkkaan suklaakuorrutteen, joka olikin sitten tosi kaunis ja hyvän makuinenkin, sopi tähän mainiosti! Lemon curdia laitoin "renkaan" pohjan päälle eli jätin reunoille ja keskelle tyhjää, nyt pysyi paremmin kasassa, lautasella sitten saattoi irtoilla. Ehkä ensi kerralla kokeilen pursottaa ohuita raitoja tms. jotta tulisi vielä näpsäkämpi lopputulos. ;)
maanantai 3. toukokuuta 2010
Pinkki Banoffee
Banoffeeta on tullut tehtyä jo monta kertaa, tällä hetkellä yksi suurimmista suosikeistani; on vaan niin älyttömän hyvää!! ..ja helppoa. :) Jutun jujuhan on kondensoidussa maidossa jota myydään säilyketölkissä ja löytyy tätä nykyä isoimmista norm.kaupoista. Kondensoidun maidon voi valmistaa kinuskiksi (ainakin?) kolmella tapaa ja kaikkia on nyt kokeiltu; keittämällä purkkia 3h (kyllä, kolme tuntia!) kattilassa, mikrossa n. 10 min jatkuvasti sekoitellen, tai teflonkattilassa 3 min jolloin sekaan lisätään vähän voita ja fariinisokeria. Itse tykkään viimeisestä, nopeasta vaihtoehdosta. Tölkin keittäminenkin on ihan helppoa mut kestää kauan, ja siinä on muistettava ottaa etiketti irti ja pestävä hyvin ettei irtoava liima pilaa kattilaa. Mikrossa oli nopeampi mutta rasittavaa oli aukoa jatkuvasti ja sekoitella, todella herkästi kuohuu yli eikä makukaan ollut mielestäni yhtä hyvä, värikin ihan vaalea luonnonvalkoinen eikä kunnon toffeen värinen. Joten tässä ohjeessa kattilan kanssa mennään. :) Tämän reseptin sain työväenopiston ruokakurssilta mut näitä on netti pullollaan, videokin aiheesta löytyy.
BANOFFEE
Pohja:
250g Digestivekeksejä
100g margariinia
Murenna keksit, sulata margariini, sekoita keskenään ja painele irtopohjavuuan pohjalle ja hieman reunoillekin. Irtopohjavuokaan kannattaa pingottaa leivinpaperiarkki pohjan ja reunan väliin jolloin valmis kakku on helppo siirtää lautaselle ja leikata ylimääräiset reunat.
1 tlk kondensoitua maitotiivistettä (375g)
4 rkl fariinisokeria
55g voita tms.
2-3 banaania
(2 rkl sitruunamehua)
2 dl kuohukermaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
rouhittua suklaata (tai vaahtokarkkeja tai kaakaojauhetta tai...) koristeeksi
Kaada kondensoitu maito kattilaan, lisää fariinisokeri ja voi. Kuumenna, sekoita jatkuvasti ja kun kiehuu niin keitä n. 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Levitä keksipohjan pinnalle. Anna jäähtyä hetken. Viipaloi banaanit toffeen päälle. Halutessasi voit ripotella päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla (pieni määrä riittää tai ei ollenkaan koska toffee on todella makeaa). Levitä kermavaahto banaanien päälle ja koristele haluamallasi tavalla.
maanantai 26. huhtikuuta 2010
Italialainen pääsiäispiirakka
Tässä herkullisessa suolaisessa piirakassa on ricottajuustoa, parmesaanijuustoa, neljä kananmunaa keskellä ja paaaaljon pinaattia. Tehtiin tätä työväenopiston ruokakurssilla, voin laittaa tarkankin reseptin jos joku tahtoo. Helppo piiras, pakastevoitaikina (jota itse en meinannut millään saada pysymään ehjänä ja riittämään 24cm:n irtopohjavuuan reunoille, liian kylmää?) ja ainekset sekoiteltiin, kananmunat rikottiin pinaattijuustoseoksen keskelle tehtyihin "kuoppiin" ja paistuivat uunissa kiinteiksi. Herkkua, täyttävää.
torstai 8. huhtikuuta 2010
Mansikkakakku
Juhlittiin mummuni 90-vuotissyntymäpäiviä ja tein sinne nämä kaksi kakkua: alempi on Minttukrokanttikakku (Hellapoliisin ohje, puolikkaana, pohja Dominokeksejä) ja ylempi mansikkakakku. Mansikkakakussa sokerikakkupohja mummulta opitulla ohjeella, välissä kinuskikermavaahtoa (samaa kuin pääsiäismunakakussa), toisessa välissä banaania ja toisessa mansikkasurvosta.
lauantai 3. huhtikuuta 2010
Pääsiäismunakakku
Tämä on lähes suora kopio Kinuskikissalta. Oli kertakaikkiaan niin ihana ja söpö idea että pakko oli itsekin toteuttaa. :o) Vain pari muutosta; tein vain yhden kääretorttupohjan eli n. puolet pienemmän kakun, ja yhteen väliin laitoin banaanin tilalle puolukoita. Tuo kinuskivaahto on ihan mielettömän hyvää!!! Sitä laitan varmaan tästedes moneen kakkuun. Lisäksi sellainen vinkki, että jos on ihan pienet tyllat (eli tavalliset ruokakaupasta ostetut :oP) niin tuorejuusto juuttuu lehtityllan kärkeen niin ettei _mitenkään_ saa nätisti pursotettua, tursuaa vaan reunoilta ja uusia tukoksia tulee jatkuvasti. Lisäksi unohdin (kertakaikkiaan!) laittaa vaniljakreemijauheen, mutta hyvinpä tuo näyttää silti kakun päällä pysyvän. ;o)
sunnuntai 14. maaliskuuta 2010
Meriaiheinen kakku
Tänään juhlittiin sitten esikoisen 4vee synttäreitä ja koska hän on aivan ÄLYTTÖMÄN innostunut kaloista, valaista, kalastuksesta, Sea lifestä, valtamerestä ja KAIKESTA näihin liittyvästä, niin kakku toki sen mukainen. :) Päällinen värjättyä vaahtokarkkitaikinaa (MMF), resepti taas Kinuskikissalta, täytteenä Hellapoliisin mustikkamousse ja valkosuklaamousse ja pohjana pellillä paistettu sienikakkupohja joka oli Meidän perhe-lehdessä, kakkuKatrin käsialaa. Täytteitä tein tuon ohjeessa olevan määrän joka on huomattavasti isompaan kakkuun, (tämä kakku n. 20cm) ja käytin puolet täytteistä allaolevaan mustikka-valkosuklaa-kakkuun.
Koristeet ovat marsipaania ja sokerimassaa, merenpohjan "hiekka" digestive-keksin murua. Tässä vielä kuva parista koristeesta jotka eivät sitten nätisti mahtuneetkaan melko pienen mutta korkean kakun päälle. :( Mustaa lakunauhaa ei löytynyt MISTÄÄN joten siima punaista mansikkalakunauhaa. Pöh.
Mustikka-valkosuklaa-kakku
Yllä olevaan meriaiheiseen kakkuun tein Hellapoliisin täytteen tuon ison määrän ja laitoin puolet tähän kakkuun. Tein keksipohjakakun, hyvin hyytyi ja pysyi kasassa tuolla liivatemäärällä. Näin sain kätevästi suht vähällä lisätyöllä kaksi synttärikakkua. :) Koristeluun en itse ollut oikein tyytyväinen, liikaa tavaraa ja yhteensopimattomia värejä, mut ei voinu ottaa poiskaan koska pinta värjäytyi samantien ja "rikkoontui". Mut maku oli loistava! Aina ei voi onnistua täydellisesti. ;o)
sunnuntai 28. helmikuuta 2010
Marsipaanikakku "10 leppäkerttua"
Tänään täytti kuopus 2 vuotta ja sitä juhlittiin mm. tällä elämäni ensimmäisellä marsipaanikakulla. Aiheena oli 10 leppäkerttua, joka on synttärisankarin lempikirja. Tarkoitus oli tehdä myös muita kirjassa esiintyviä eläimiä kakun päälle, mutta tilanpuute iski eikä edes perhonen mahtunut nätisti mukaan. Silti hyvä näin. Välissä makoisat täytteet Kinuskikissalta: valkosuklaatäyte ja mansikkatäyte. Pohja kääretorttupohjasta. Mutta kylllä meinasi HERMO mennä tuon sokerikreemin kanssa! Todella vaikea oli levittää, meinas irrottaa koko kakun muruiksi ku tarrasi niin kovasti kiinni ja levitettäessä irtosi könttinä nuolijaan. En tiedä johtuiko siitä että käytin oikeaa voita? Lämmitinkin sitä hiukan mikrossa mutta silti näin. Pinta jäi tosi epätasaiseksi muttei onneksi juurikaan näkynyt marsipaanin päälle. Eli yllättäen taas: jännitin marsipaanin laittamista mut se olikin ihan helppo homma, kreemiä en osannut hermoilla. :oP Ens kerralla taidan käyttää taas MMF:ää, ei tarvii kreemiä ja maku on omaan suuhun parempi. Isotöisin kakku mitä olen tähän mennessä tehnyt, mut mitäpä tuosta, rakkaille vaan parasta! ;o)
Leppäkerttukeksit
Idea ystävältä, kaupan valmista murotaikinaa (pakaste), koristelu dippaus sulaan suklaaseen ja pursotus.
lauantai 20. helmikuuta 2010
Helpoin MUTAKAKKU (maidoton, laktoositon)
Tällaisen ERITTÄIN helpon mutakakun ohjeen löysin Limepippurin blogista. Aineet vain sekoitetaan, edes vatkainta ei tarvita. Ja jos ei halua pelata irtopohjavuuan kanssa niin kerran tein tämän myös piirakkavuokaan (24cm) jolloin siitä tuli kiinteämpi, ihanan toffeemainen. Paistoajalla voi siis vaikuttaa kuinka löysäksi eli "mutamaiseksi" kakku jää. Ohjeessa oleva 20min jättää keskuksen selvästi löysäksi, itse paistoin tällä kertaa 30min. Lisäksi muokkasin reseptiä vieläkin helpommaksi eli käytin juoksevaa margariinia, (maidotonta) jolloin kakkua voi tarjota myös niille joille maito ei sovi.
MUTAKAKKU
2 munaa
1,5 dl juoksevaa margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilijasokeria
1/2 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
3 dl sokeria
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 18 cm:n kakkuvuoka. Sekoita munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juokseva margariini. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele ne sitten munavoiseoksen joukkoon. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, tai kiinteämmän lopputuloksen halutessasi noin 30 minuuttia.
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilijasokeria
1/2 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
3 dl sokeria
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 18 cm:n kakkuvuoka. Sekoita munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juokseva margariini. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele ne sitten munavoiseoksen joukkoon. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, tai kiinteämmän lopputuloksen halutessasi noin 30 minuuttia.
torstai 11. helmikuuta 2010
Nougatmuffinsit
Töissä pääsin kokeilemaan tällaisia Kinuskikissan sivuilta löytyneitä nougatmuffinseja. Kuva on ihan onneton kun äkkiä nappasin kamerakännykällä. :( Mutta maku oli hyvä. Varsinkin se ilahdutti että KOHOSIVAT tosi hienosti eivätkä lässähtäneet kun otin pois uunista! Johtui ilmeisesti siitä että tässä ohjeessa vaahdotetaan voi ja sokeri.. Mitäköhän sitä kokeilis seuraavaksi?
tiistai 26. tammikuuta 2010
Valkosuklaakeksit (cookies)
Jipii, vihdoinkin ehdin taas leipomuspuuhiin! :o) Tämän reseptin sain ystävältäni kun olin ensin syönyt ties kuinka monta keksiä kyläreissulla ja halusin itsekin päästä näitä tekemään, ovat nimittäin HYVIÄ! Näitä keksejä on tullut tehtyä monet kerrat eri juhliin ja ihan muutenkin vaan, omaksi iloksi ja herkuksi. :o) Kerran kun ei ollut tarpeeksi valkosuklaata niin heitin joukkoon jämät maitosuklaata, valkosuklaata ja daim-rakeita, ja täytyy todeta että tämäkin yhdistelmä toimi loistavasti. Jos haluaa vähän vaaleampia/ei-niin-suklaisia keksejä niin kaakaojauheen määrää voi vähentää. (Tällöin kekseistä tulee isompia ja litteämpiä koska kaakaojauhetta puuttuu, voi kompensoida lisäämällä vastaavan määrän jauhoja luulisin?)
VALKOSUKLAAKEKSIT (n. 50 kpl)
250g voita (voimariinia)
1,5 dl fariinisokeria
3 dl sokeria
2 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 dl kaakaojauhetta
1 rkl leivinjauhetta
250 g valkosuklaata rouhittuna
Vatkaa pehmeä voi ja sokerit kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää munat joukkoon yksitellen hyvin sekoittaen. Sekoita keskenään kuivat aineet ja siivilöi joukkoon. Sekoita tasaiseksi. Lisää rouhittu suklaa. Annostele taikina litteiksi palleroiksi pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 astetta 7-10 minuuttia.
Keksit leviävät aika paljon joten kannattaa jättää hyvin tilaa.
Huomenna on tulossa vieraita ja juuri ennen leipomispuuhia muistin että pieni vieraamme ei saakaan syödä suklaata eikä kaakaota. :( Niinpä tein puolikkaasta taikinasta vaaleita keksejä, jätin kaakaojauheen ja valkosuklaan pois ja lisäsin 0,5 dl kaurahiutaleita, kourallisen rusinoita, mantelilastuja ja pötkylän kuivattua papayaa. Ihan kivan makuisia tuli näistäkin. :)
lauantai 9. tammikuuta 2010
Piimäkakku
OT: Kotiäitiys on takana ja työt alkoivat. Tämä vaikuttaa merkittävästi bloggaustiheyteen ja varmasti myös itse leivontamahdollisuuksiin.. :( Mutta aikansa kutakin! Hetki vain ja pojat ovat kasvaneet jo niin isoiksi että leipovat itse ja päivittelevät blogia. ;o) Ja sitten asiaan...
Tämä on kuivakakkujen saralla toinen suosikkini (mummun omppukakun jälkeen!) kahdesta syystä: 1) tämä on ERITTÄIN HELPPO tehdä 2) tämä on tosi hyvää ja sopivasti kosteaa. Resepti on Valitut palat-kirjasta "Kotoiset herkkumme". Kuten esittelytekstissä kerrotaan, niin kakkua ei tarvitse vatkata eikä vaahdottaa, pelkkä sekoittaminen riittää. Tulos on aina kauniisti kohonnut ja mehevä.
PIIMÄKAKKU
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl pomeranssinkuorta
1 dl rusinoita
1 dl voisulaa (tai juoksevaa margariinia)
3 dl piimää
Sekoita kuivat aineet. Lisää voisula ja piimä, sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan tai silikonivuokaan. Paista 175 astetta noin tunti.
Tämä on kuivakakkujen saralla toinen suosikkini (mummun omppukakun jälkeen!) kahdesta syystä: 1) tämä on ERITTÄIN HELPPO tehdä 2) tämä on tosi hyvää ja sopivasti kosteaa. Resepti on Valitut palat-kirjasta "Kotoiset herkkumme". Kuten esittelytekstissä kerrotaan, niin kakkua ei tarvitse vatkata eikä vaahdottaa, pelkkä sekoittaminen riittää. Tulos on aina kauniisti kohonnut ja mehevä.
PIIMÄKAKKU
4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl pomeranssinkuorta
1 dl rusinoita
1 dl voisulaa (tai juoksevaa margariinia)
3 dl piimää
Sekoita kuivat aineet. Lisää voisula ja piimä, sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan tai silikonivuokaan. Paista 175 astetta noin tunti.
sunnuntai 3. tammikuuta 2010
Minttusuklaaleivokset
Siis NAM. Pitkästä aikaa onnistui leipomukset niin oman maun mukaan että ois voinu melkein koko pellillisen syödä kerralla. Näihin ohjetta katselin sekä Kinuskikissalta että Mantelin kakuista, olin jo päättänyt tehdä Mantelin pohjan kunnes pohjaa pilkottava jauhopussi ratkaisi asian puolestani. :oP Suklaata laitoin päällykseen 130g maitosuklaata (Panda) ja vain 20g tummaa suklaata. Herkullisen maun salaisuus taitaa olla suklaan (250g) ja voin (400g!) määrä. ;o) Kokeilin monenlaista koristetta pursotella mutta näköjään nuo koukerot on mun juttu. :) Tuo "viivoja pintaan ja tikulla vedetään"-tyyli onnistui myös ok, siinä pitää vaan olla tosi nopea ennenkuin päällinen alkaa jähmettyä. Koukerot ja viivat vihreäksi värjättyä valkosuklaata, kukat sokerimassaa ja marsipaania.
perjantai 1. tammikuuta 2010
Pekaanipähkinäjuustokakku
Mun suuhun sopivampi ois Pecanpähkinäjuustokakku, mut tuolla nimellä oli resepti. Sain joululahjaksi "Juustokakkuja juhlaan ja arkeen" ja sieltä nappasin heti "one of the best" kuulostavan ohjeen uutta vuotta juhlistamaan. Ensimmäinen kokeilu näiden uunissa paistettavien juustokakkujen saralla. JOKU virhe siinä ohjeessa kuitenkin oli, laitoinkin kustantajalle kyselyä, mutta vaikka oli täsmälleen samankokoinen vuoka kuin ohjeessa neuvottiin, niin kakusta tuli kolme kertaa paksumpi kuin kirjan kuvassa. Lisäksi tuota päällisen muruseosta olisi riittänyt vaikka kolmeen kakkuun... Vaaleaa muscovadosokeria ei kaupasta löytynyt joten tummalla mentiin. Mutta hyvää oli jokatapauksessa. Itse tosin tykkään vielä makeammista jutuista mut sitä sai kompensoitua kaatamalla vaahterasiirappia kastikkeeksi. ;o) Vaahterasiirappia oli siis ohjeessakin muttei mielestäni maistunut, harmi. Tätä reseptiä pitää vielä vähän tuunata.
lauantai 26. joulukuuta 2009
Joulun luumurahkakakku
Joulupöydässä nautittiin tällaista Marien blogista löytynyttä kakkua. Lopputulos oli mielestäni kaunis, ja ihan hyvän makuinenkin, mutta silti taidan ensi vuonna kokeilla valkosuklaaglögikakkua tms. Lisäksi täytyy todeta että kakku oli tehty ke, to-iltana syötiin, ja tänään lauantaina maku oli mielestäni parhaimmillaan. Näin monien kakkujen myötä musta on ilmeisesti tullut myös todella kriittinen, vieraat kyllä kilvan kiitteli ja ylisti. :o) Mutta parannusehdotuksia olisi ohuempi ja kiinteämpi piparipohja, vähemmän sitruunakuoriraastetta ja paksumpi kerros kermavaahtoa tasoittamaan luumukerroksen happamuutta/makeutta.
maanantai 21. joulukuuta 2009
Kukkasin koristellut sokeripalat
Joskus pari(?) vuotta sitten näin jonkun sivuilla kastetarjoilujen yhteydessä sokeripaloja joihin oli jokaiseen laitettu jonkinlainen kukkakoriste. Nyt kun sain tuon kukkamuotin ja tein pikkukukkasia, niin ajattelin että tämähän olisi mukava tapa juhlistaa myös joulupöytää, joten tällaisia punaisia kukkasia saa laittaa kahviansa ja teetänsä makeuttamaan muutaman päivän päästä... :)
Joulutähti sokerimassasta
Loputtoman pähkäilyn päätteeksi päädyin tekemään joulukakun koristeeksi tällaisen joulutähden jonka mainiot ohjeet löysin Ebeltä Mansikkamäeltä. Valkoisen kermavaahdon päällä näyttää varmaan ihan kivalta. :)
Vihreät lehdet ovat irralliset, niitä tulee varmaan kakkuun enemmänkin.
keskiviikko 16. joulukuuta 2009
Fazerinamuffinsit
NONIIN! Vihdoin ehtii istahtaa hetkeä pidemmäksi koneelle ja naputella muffinsireseptiä. Sen jälkeen kun sain silikonimuffinsivuuan, olen kokeillut tosi monia erilaisia makuja. Perusreseptinä on ollut Myllyn Paras-sivuilta löytyvä helposti muunneltava ohje.Näissä Fazerinamuffinseissa (ja monissa muissakin) on tosin vähennetty nesteen määrää, koska jos haluaa piilottaa muffinsin sisään esim. suklaapalan niin siihen perusohje on liian löysää, suklaapala valahtaa pohjaan.
FAZERINAMUFFINSIT SUKLAA- JA TUOREJUUSTO-PIILOLLA
(12 isoa muffinsia)
3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (tai kermaa, maitoa tms.)
2 kananmunaa
100 g juoksevaa margariinia (pullo)
1 dl appelsiinituoremehua
100-150g suklaarouhetta (itse laitoin ehkä 80g taloussuklaarouhetta ja Fazerinalevystä loput palat rouhittuna)
12 palaa Fazerinaa
12 nokaretta tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Jaa nokare (n. puolet koko muffinsiin tulevasta taikinamäärästä) taikinaa muffinivuokiin, laita jokaiseen muffinsiin suklaapala ja nokare tuorejuustoa ja peitä lopulla taikinalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.
Ensi kerralla laitan ehkä vain joko suklaapalan tai tuorejuustoa, appelsiinituorejuusto sopii varmaankin myös oikein hyvin!
Muita koristeluvinkkejä:
Appelsiinivalkosuklaakakku again
Tällainen koristelu tällä kertaa, kokeilin tuota suklaareunusta sekä valko- että tummalla suklaalla, huolellinen esivalmistelu takasi onnistuneen lopputuloksen. :) Vieras totesi tämän näyttävän kruunulta joten olkoon siis nimeltään Kirsin Kruunu! ;o)
maanantai 14. joulukuuta 2009
Koristekokeilua part 2
Näin Eben sivuilla suloisia marsipaanipossuja ja niitä kokeiltiin tänään. Kuten myös lisää kukkia. Ja tuollaista isoakin kukkaa kokeilin yhden, siihenkin ohje Ebellä. On tämä näpertely vaan mukavaa! :)
Keskellä oleva possu ja sen takana oleva iso lumiukko ovat esikoisen (-06) tekemiä. :)
lauantai 12. joulukuuta 2009
pienet joulutortut
Jokavuotinen ongelmamme joulun kahvipöydässä on se, että toisaalta haluaisi syödä torttuja, pipareita, kuivakakkua ja joulukakkua, mutta kun ei mahaan mahdu! ..yleensä se on sitten se joulutorttu joka jää syömättä.. Siispä ajattelinkin tänä vuonna kokeilla tehdä ihan pikkuruisia torttuja joista saisi maun suuhun ja jaksaisi syödä. Kuvassa näkyy myös normaalin kokoinen joulutorttu vertailun vuoksi. Eli nuo pienet joulutortut on tehty niin että valmis torttutaikinalevy leikataan ensin puoliksi ja sitten puolikkaat vielä neljään osaan. Ainakin Lettupannun blogissa näin tämmöisiä pieniä. Lopputulemana totesin että tämä tyyli on a) helpoin b) söpöin :). Vielä kauniimpia olisi saanut jos olisi laittanut vähemmän marmeladia, mutku tykkään siitä enemmän ku torttutaikinasta ni tässä mentiin maun mukaan. Lisäksi kaulitsin kaksi levyä isommiksi, laitoin luumumarmeladia väliin, kansi päälle ja piparimuotilla painoin sydämet, nuokin onnistuivat ihan hyvin mutta ovat suurempitöisiä ja taikinaa jää väkisin jonkinverran yli. Positiivinen yllätys oli että marmeladi pysyi kasassa eikä tursunnut sydämien reunoista ulos. Lisäksi kokeilin piparimuotilla painaa palasen ja sen päälle laitoin hillonokareen, tää ei musta näyttäny hyvälle eikä paistunu hyvin... Eli pikkuruiset tortut pääsee tänä vuonna joulupöytään!
maanantai 7. joulukuuta 2009
Itsenäisyyspäivän talvinen limekakku
Taas kerran Kinuskikissan blogista löytyi tämmöinen limekakun ohje jota ajattelin että täytyy jossain vaiheessa kokeilla.. Sitten keksinkin että värjäämällä kiilteen siniseksi tästä voisi tulla kiva itsenäisyyspäivän kakku! Sininen kakku tai sininen syötävä ylipäänsä jakaa mielipiteet, mut musta tää oli ainakin erilainen ja veikeää vaihtelua, heh. ;) Maku oli ihan hyvä, mutta itse taidan kuitenkin tykätä makeammasta herkusta.. Ja raikkaassa osastossakin enemmän Mangokakusta.. Tästä tuli hieman mieleen Caipirinhakakku jota on tullut myös jossain vaiheessa kokeiltua. Mutta ulkonäkö kyllä kirvoitti yllättyneitä kommentteja kahvipöydässä. ;o)
sunnuntai 6. joulukuuta 2009
Joulupiparit väri-ikkunalla
Tällaisen idean näin joskus syksyllä jossain, muistelin että Confetin sivuilla mutten sitä sieltä enää ainakaan löytänyt, enkä mistään muualtakaan, hö. Kiva idea kuitenkin jota piti tietenkin testata, uusi kukkamuotti oli juuri sopiva ikkuna-aukon tekijä. :) Samaa tekniikkaa käytin tuossa piparkakkutalon lasi-ikkunassa. Eli tehdään piparit ihan normaalisti, murskataan kovia karkkeja muruksi ja lusikoidaan reilu kasa kolon sisään. Sitten normaalisti uuniin paistumaan. Kiehuu ja kuohuu paistuessaan mutta leviää nätisti jäähtyessään. Irrotetaan vasta jäähtyneenä. Ja vinkki murskaamiseen: itse sain kaulimeni ja leivinlautani lommoille kun yritin murskata tikkaria muovipussin sisällä hakkaamalla. :( Onnistuin murskaamisessa metallisen valkosipulipuristimen avulla. Totesin että aika isokin pala suli nätisti uunissa, eli ei tarvitse ihan hienoksi saada. Mukavaa vaihtelua!
lauantai 5. joulukuuta 2009
Lumiukon kotikolo
Tämmöinen piparkakkutalo tuli tehtyä tänään kun poikien kanssa leivottiin pipareita joulukorttikuvia varten. Enpä ole koskaan piparkakkutaloa tehnytkään, jännitti kamalasti ja päätykolmiot tuli tehtyä useampaan otteeseen ku ensin tuli liian isot ja ilman ikkunaa.. Kauan arvoin että alanko sulattamaan sokeria mut miehen rohkaisemana liimaukset on tehty pelkällä sokerikuorrutteella, pitää toivoa ettei oo aamulla romahtanu kasaan koko hoito.. Jos ehtis ni huomenna vois lisätä piparikuvat.
torstai 3. joulukuuta 2009
Koristekokeilua
Sain ystävältäni eilen lahjaksi sokerimassaa, kaksi väriä, kaksi kukkamuottia, kaksi tämmöistä työvälinettä (miksi näitä oikeasti kutsutaan?!?) ja näitähän piti päästä heti kokeilemaan kun pojat meni päiväunille. Mielestäni en osaa piirtää kuvia tai tehdä mitään hahmoja, siksi olikin positiivinen yllätys allanäkyvä lumiukko. :) Sitäkin aloin väkertämään vain siksi että valkoista ja vähän violettia jäi yli enkä jaksanut tehdä enää kukkia. :oP HASSUA miten ne jotka etukäteen kuvittelee tosi hienoiksi ovatkin pettymyksiä, ja toisinpäin. Täytyypä jatkaa harjoituksia, kun taas joskus ehtii...
tiistai 1. joulukuuta 2009
Herkkusuun Pigall-kakku
Tämä kakku onkin sitten IKIOMA kehitelmäni, joka lähti lempisuklaastani (Pigall), miehen kritiikistä murentuvaa digestivepohjaa kohtaan, Kinuskikissan valkosuklaatäytteestä jota käytin isänpäiväkakussa sekä Hellapoliisin Minttu-toffeekakusta... Koristelu näytti mielessäni todella kauniilta ja siksi olikin karmaiseva pettymys että siitä tuli tämmöinen räpellys! :'( Viivat piti olla suorat, kauniit tähdet, mutta jostain syystä suklaa pursottui tuollatavalla kummallisesti laineille yhdessä kohtaa ja sitten pitikin vaan yrittää jotenkin paikkailla tilannetta. Ehkä johtui siitä että käytin taloussuklaarouhetta, ensi kerralla palaan taas levysuklaan pariin!
Mutta MAKU oli kyllä tositosi hyvä! NAM! Valkosuklaakerros oli ihanan täyteläinen ja Lemon Curd toi siihen mukavaa raikkautta, pohja oli nyt sitten juuri sopivan kiinteä eikä murentunut yhtään, maku neutraali. Pigall-suklaakerroskin oli hyvää, mukavasti ainakin samana päivänä oli murusissa rapsakkuutta jäljellä, mutta täytyy myöntää ettei patukan ominaismaku varsinaisesti maistunut.. Ajattelinkin seuraavalla kerralla kokeilla Fazerinaa eli ottaa mukaan hiukan appelsiinia. :) Tai Daim voisi sopia myös kuten jack bauer (Emerald City) oman Pigall-kakkunsa kohdalla ehdotti.. Tai kaikki minttusuklaat kun ovat sen verran vahvemman makuisia. Mutta siis suosikkien listalle pääsi tämä kakku!
Kakku on tehty 18 cm vuokaan ja kerroksista tuli varsin paksut, varmaan 22cm vuokakin olisi riittänyt? Lemon Curdin määrää on vaikea arvioida, länttäsin pari kolme reilua ruokalusikallista pohjan päälle ja
levittelin tasaiseksi kerrokseksi... Valmiin kakun kohdalla huomasin että hillo tietenkin luistaa eli täyte ei kiinnity pohjaan, jatkossa täytyy siis levittää Lemon Curdia semmoinen rengas pohjan päälle eikä ihan reunaan asti, laitan näin ohjeeseenkin. Liivatteen määräkin oli arvio, suklaa hyydyttää myös pohjaa varsin
mukavasti, nyt täyte oli mielestäni sopivan kiinteää, ehkä valkosuklaaosioon olisi riittänyt yksikin mutta
toisaalta kun on alempi kerros niin ehkä parempi näin..
HELI HERKKUSUUN PIGALL-KAKKU
(..tai Fazerinakakku tai Daimkakku tai Tuplakakku tai Minttusuklaakakku tai... ;o)
1 pkt Kauranen vanilja -keksejä
n. 50-70g margariinia
n. 3-5(?) rkl Lemon Curd -tahnaa
2,5 dl Flora vispiä
200g Sunnuntai tuorejuuston tyyppinen kasvirasvavalmiste, vanilja
lisäksi:
VALKOSUKLAATÄYTE
n. 90g valkosuklaata
1,5 liivatelehteä (puolikkaan voi leikata saksilla)
1 rkl kuumaa vettä
SUKLAATÄYTE
pari palaa tummaa suklaata väriä antamaan
1/4 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 Pigall suklaapatukkaa pieninä paloina (tai muuta, omaa suosikkisuklaatasi)
2 liivatelehteä
1 rkl kuumaa vettä
Murskaa keksit, sekoita sulatettu margariini joukkoon, levitä leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
Laita hetkeksi jääkaappiin.
Levitä jokunen ruokalusikallinen Lemon Curdia keksipohjan päälle renkaan muotoon, jätä sekä keskelle että reunoille paljasta keksipohjaa jotta täyte kiinnittyy pohjaan.
Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.
Vatkaa Flora vispi vaahdoksi ja vatkaa sekaan Sunnuntai tuorejuusto. Jaa seos kahteen osaan eri kulhoihin
ja laita toinen kulho jääkaappiin odottamaan. Sulata valkosuklaa ja sekoita toisen vaahdon joukkoon. Sulata liivatteet (1,5 kpl) pieneen määrään kuumaa vettä, anna jäähtyä ihan hetken ja kaada ohuena nauhana seokseen. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään. (itse annoin olla tunnin verran, voi olla että vähempikin riittäisi?)
Odottelun jälkeen sulata pieni määrä tummaa suklaata ja kaada nauhana TOISEEN vaahtoon. Sulata liivatteet (2 kpl) pieneen määrään kuumaa vettä, jäähdytä hiukan ja kaada seokseen, sekoita tasaiseksi. Lisää rouhitut Pigall-patukat joukkoon ja kaada seos vuokaan, tasoita pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään useammaksi tunniksi.
lauantai 28. marraskuuta 2009
Suklaakeksit & Mariannekeksit
Näitä suklaakeksejä pääsin maistelemaan siellä suklaakurssilla (kts. Limekookoskakku) ja kun makeanhimo ja leivontaterapian tarve iski, niin eikun leipomaan! Tässä alkuperäinen resepti, jonka kuiva-aineet jaoin kahteen eri kulhoon, toiseen n. 30g taloussuklaarouhetta ja toiseen n.30g marianne crush:ia. Vatkaus yhdessä osassa ja sitten jaoin kahteen osaan ja sekoitin kuivien aineiden kanssa.
SUKLAAKEKSIT
100g margariinia
1 dl sokeria
1 rkl siirappia (mulla vaahterasiirappi)
1 kananmuna
50g tummaa suklaata rouhittuna (mulla taloussuklaarouhe)
1/2 dl manteli- tai pähkinärouhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Rouhi suklaa ja mantelit tai pähkinät. (Itse käytin hasselpähkinärouhetta)
Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon myös suklaarouhe sekä manteli- tai pähkinärouhe.
Vatkaa pehmeä margariini, sokeri ja siirappi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää seokseen kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.
Anna taikinan kovettua jonkin aikaa jääkaapissa ja muotoile sitten keksejä, jotka ovat n. 1cm paksuja ja halkaisija 4-5cm.
Paista 200 asteessa n. 10-15 min.
SUKLAAKEKSIT
100g margariinia
1 dl sokeria
1 rkl siirappia (mulla vaahterasiirappi)
1 kananmuna
50g tummaa suklaata rouhittuna (mulla taloussuklaarouhe)
1/2 dl manteli- tai pähkinärouhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
Rouhi suklaa ja mantelit tai pähkinät. (Itse käytin hasselpähkinärouhetta)
Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon myös suklaarouhe sekä manteli- tai pähkinärouhe.
Vatkaa pehmeä margariini, sokeri ja siirappi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää seokseen kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.
Anna taikinan kovettua jonkin aikaa jääkaapissa ja muotoile sitten keksejä, jotka ovat n. 1cm paksuja ja halkaisija 4-5cm.
Paista 200 asteessa n. 10-15 min.
perjantai 27. marraskuuta 2009
Minttukrokanttimoussekakku
Taas tämmöinen nimihirviö.. :oP Kysyin Hellapoliisilta erään kakun kommenteissa hänen omia suosikkejaan ja piti toki heti yhtä päästä testaamaan, täältä löytyy resepti. Tilaisuus tuli kun lupasin tehdä kakun kiitokseksi lastenhoidosta. Kakku on tehty 18cm vuokaan, sopivampi olisi varmasti ollut vaikka 24cm, tästä tuli järkyttävän paksu, vaikka laitoin täytettä hiukan "sivuun" pariin lasiin niin että päästiin itsekin maistelemaan.. :o) Koristelukaan ei oikein onnistunut, kokeilin lasten lääkeruiskua mutta se vetää myös ilmaa mukaan ja pursotukseen tulee rumia ilmakuplia. Olisin sitäpaitsi halunnut paljon ohuemmat pursotukset. Ja vähemmän. Ja kauniimmin. Mutta harjoittelu tekee mestarin ja virheistä oppii, eikös vaan?! :) Maultaan tämä kakku oli TO-DEL-LA HY-VÄÄ, ehdottomasti uusi suosikki hyydykekakkujen sarjaan! Nam.
keskiviikko 25. marraskuuta 2009
Mokkabebet
Näistä herkuista todettiinkin suoraan että ovat isotöisiä, mutta jos olisin tajunnut KUINKA isotöisiä niin olisivat varmaan jääneet tekemättä... Värkkäsin näitä nimittäin NELJÄ tuntia! Resepti löytyi taas kerran Kinuskikissalta, mutta alkuperäinen ohje Mimmiltä. Itse olen joskus pikkutyttönä näitä samoja pikkuleipiä saanut kun ihanat naapurimme Irma ja Anneli tekivät näitä (ja suklaista marenkikakkua) moniin juhliin, oih.. Muistojen makua.
Suklaapusut
Näiden herkkujen ohje löytyi toiselta suosikkiblogistiltani, Marielta. Väitettiin todella helppotekoisiksi, nooo, tavallaaaan, ei kovin paljon työvaiheita mutta mulla ainakin päällysteet tuppas plumpsahtamaan sinne sulaan suklaaseen dippausvaiheessa, niitä sitten haarukalla ongittiin ja lusikalla yritettiin suklaapäällystettä paikkailla. Sen ovat näköisiäkin. :oP Verneri laittoi koristeet, eikös olekin hienot?!? :) Hyviä olivat, kokeilin mansikkatäytteellä, jos joskus kokeilen uudestaan ni sit varmaan Mariannerouhetta. Mies tykkäs näistä ainakin kovasti! Niin ja keksinä käytin kaurakeksejä kun en halunnut niin isoja.
Pippurinen tonnikalapiirakka
Kuva on KAMALA mutta maku kaikkea muuta. ;) Tätäkin herkkua tuli tehtyä jo toiseen kertaan lyhyen ajan sisällä, todella maukas suolainen piirakka! Resepti Kinuskikissalta. Kokeilin sekä itse tehtyyn taikinaan että pakastetaikinaan, molemmat hyviä. Vähän jännitti että maistuuko tosi pippuriselle kun tuolla samaisella juustolla tehty keitto on huhhuh, tosi pippurista, mutta ei, just sopivasti, ehkä ois voinu maistua jopa vielä vähän enemmänkin. :) Suosittelen!
Tilaa:
Blogitekstit (Atom)