maanantai 3. toukokuuta 2010

Pinkki Banoffee


Banoffeeta on tullut tehtyä jo monta kertaa, tällä hetkellä yksi suurimmista suosikeistani; on vaan niin älyttömän hyvää!! ..ja helppoa. :) Jutun jujuhan on kondensoidussa maidossa jota myydään säilyketölkissä ja löytyy tätä nykyä isoimmista norm.kaupoista. Kondensoidun maidon voi valmistaa kinuskiksi (ainakin?) kolmella tapaa ja kaikkia on nyt kokeiltu; keittämällä purkkia 3h (kyllä, kolme tuntia!) kattilassa, mikrossa n. 10 min jatkuvasti sekoitellen, tai teflonkattilassa 3 min jolloin sekaan lisätään vähän voita ja fariinisokeria. Itse tykkään viimeisestä, nopeasta vaihtoehdosta. Tölkin keittäminenkin on ihan helppoa mut kestää kauan, ja siinä on muistettava ottaa etiketti irti ja pestävä hyvin ettei irtoava liima pilaa kattilaa. Mikrossa oli nopeampi mutta rasittavaa oli aukoa jatkuvasti ja sekoitella, todella herkästi kuohuu yli eikä makukaan ollut mielestäni yhtä hyvä, värikin ihan vaalea luonnonvalkoinen eikä kunnon toffeen värinen. Joten tässä ohjeessa kattilan kanssa mennään. :) Tämän reseptin sain työväenopiston ruokakurssilta mut näitä on netti pullollaan, videokin aiheesta löytyy.

BANOFFEE

Pohja:
250g Digestivekeksejä
100g margariinia

Murenna keksit, sulata margariini, sekoita keskenään ja painele irtopohjavuuan pohjalle ja hieman reunoillekin. Irtopohjavuokaan kannattaa pingottaa leivinpaperiarkki pohjan ja reunan väliin jolloin valmis kakku on helppo siirtää lautaselle ja leikata ylimääräiset reunat.

1 tlk kondensoitua maitotiivistettä (375g)
4 rkl fariinisokeria
55g voita tms.

2-3 banaania
(2 rkl sitruunamehua)
2 dl kuohukermaa
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
rouhittua suklaata (tai vaahtokarkkeja tai kaakaojauhetta tai...) koristeeksi

Kaada kondensoitu maito kattilaan, lisää fariinisokeri ja voi. Kuumenna, sekoita jatkuvasti ja kun kiehuu niin keitä n. 3 minuuttia koko ajan sekoittaen. Levitä keksipohjan pinnalle. Anna jäähtyä hetken. Viipaloi banaanit toffeen päälle. Halutessasi voit ripotella päälle sitruunamehua tummumisen estämiseksi. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta sokereilla (pieni määrä riittää tai ei ollenkaan koska toffee on todella makeaa). Levitä kermavaahto banaanien päälle ja koristele haluamallasi tavalla.

9 kommenttia:

  1. Herkullisen näköistä!
    Itse en ole kokeillut vielä tehdä banoffeeta, aattelinkin että jos suinkin ehdin niin äitienpäiväks vois kokeilla..
    Ja tämä sun ohje on varmasti kokeilemisen arvoinen! :)

    Mukavaa viikon alua!

    VastaaPoista
  2. Kokeile ihmeessä, tää on tosi makeeta mut mä tykkään ihan älyttömästi! ..ja mies myös. ;) Kokeilin muuten vappuna tätä tehdä paahtokinuskilla ku kaapissa ei ollutkaan kondensoitua maitoa, onnistui se niinkin ja hyvääkin oli mut aika eri makuista kuitenkin.

    Mukavaa viikkoa myös sulle!

    VastaaPoista
  3. Herkullisen näköistä. Minä olen kerran kokeillut toffeen keittämistä mikrossa sillä seurauksella, että kulhon pohjalla oli kova ruskea kökkö kasa. Mutta onneksi olen Citymarketista löytänyt valmiiksi keitettyä toffeeta (eikä hinta ollu kuin 3 egee), niin pääsee vielä helpommalla :). Tuo on hyvää, meillä päärynäinen uppoaa paremmin kuin banaaninen (minulla on blogissa päärynäversio)

    VastaaPoista
  4. Hei Revonpiha, milläs nimellä Cittarin valmis toffee on? Onko hyvän makuista?
    Hyvä idea tuo päärynä, pitääpä kokeilla ens kerralla! :)

    VastaaPoista
  5. ompa kivan erivärinen kuin mitä banoffee yleensä on : ) pitäisi itsekkin tätä herkkua kokeilla kun kaikki aina kehuvat, ja kondensoitu maitopurkkikin odottelisi kaapissa inspiraatiota. kun vain saisi aikaiseksi :>

    VastaaPoista
  6. Kiitos ohjeesta kondensoidun maidon keittämiseen kattilassa! Tulihan siitä tolkuttoman makeaa, mutta oli helppo ja nopea tehdä. Meillä ei kukaan pidä digestivekeksien mausta, joten tein pohjan dominoista ja vähemmällä voilla. Dominoiden maku sopi hyvin muihin aineksiin, mutta vain lisäsivät imelyyttä :D Kyllä banoffee hyvää on, mutta niin makeaa. Pitää kehitellä reseptiä vähän raikkaammaksi. Päärynä käy kyllä hyvin kinuskin kanssa eli pitää kokeilla niitä :) Terv. Anna

    VastaaPoista
  7. Kokeilin tätä ja hyvää tuli! Kiitos kovasti nopean keittämisen ohjeesta!

    VastaaPoista
  8. Ite oon kokeillu pari kertaa lakoista banoffeeta ja mun mielestä aika hyvä, kun on hiukan happamemmat marjat.

    VastaaPoista
  9. Nyt olen tehnyt itsekin valmiista toffeesta; TOSI hyvää ja oi niin helppoa! :)

    VastaaPoista