lauantai 28. marraskuuta 2009

Suklaakeksit & Mariannekeksit


Näitä suklaakeksejä pääsin maistelemaan siellä suklaakurssilla (kts. Limekookoskakku) ja kun makeanhimo ja leivontaterapian tarve iski, niin eikun leipomaan! Tässä alkuperäinen resepti, jonka kuiva-aineet jaoin kahteen eri kulhoon, toiseen n. 30g taloussuklaarouhetta ja toiseen n.30g marianne crush:ia. Vatkaus yhdessä osassa ja sitten jaoin kahteen osaan ja sekoitin kuivien aineiden kanssa.

SUKLAAKEKSIT

100g margariinia
1 dl sokeria
1 rkl siirappia (mulla vaahterasiirappi)
1 kananmuna
50g tummaa suklaata rouhittuna (mulla taloussuklaarouhe)
1/2 dl manteli- tai pähkinärouhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Rouhi suklaa ja mantelit tai pähkinät. (Itse käytin hasselpähkinärouhetta)
Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon myös suklaarouhe sekä manteli- tai pähkinärouhe.
Vatkaa pehmeä margariini, sokeri ja siirappi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää seokseen kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.
Anna taikinan kovettua jonkin aikaa jääkaapissa ja muotoile sitten keksejä, jotka ovat n. 1cm paksuja ja halkaisija 4-5cm.
Paista 200 asteessa n. 10-15 min.

1 kommentti:

  1. Maistelun jälkeen täytyypi vielä kommentoida makua: marianne crush aiheutti kekseihin sellaisen rapsakan meiningin, vähän kuin kaurakeksit..? Maun puolesta tykkäsin kyllä enemmän noista perus suklaakekseistä. Täytyypä kehitellä seuraaville lastenkutsuille leppäkerttukeksejä TARKOITUKSELLA, nyt vasta valokuvasta huomasin että siltä erehdyttävästi näyttävät... Eli ei oo tarkoituksella "silmät poskella". ;oD

    VastaaPoista