lauantai 9. tammikuuta 2010

Piimäkakku

OT: Kotiäitiys on takana ja työt alkoivat. Tämä vaikuttaa merkittävästi bloggaustiheyteen ja varmasti myös itse leivontamahdollisuuksiin.. :( Mutta aikansa kutakin! Hetki vain ja pojat ovat kasvaneet jo niin isoiksi että leipovat itse ja päivittelevät blogia. ;o) Ja sitten asiaan...




Tämä on kuivakakkujen saralla toinen suosikkini (mummun omppukakun jälkeen!) kahdesta syystä: 1) tämä on ERITTÄIN HELPPO tehdä 2) tämä on tosi hyvää ja sopivasti kosteaa. Resepti on Valitut palat-kirjasta "Kotoiset herkkumme". Kuten esittelytekstissä kerrotaan, niin kakkua ei tarvitse vatkata eikä vaahdottaa, pelkkä sekoittaminen riittää. Tulos on aina kauniisti kohonnut ja mehevä.

PIIMÄKAKKU

4 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
1 tl soodaa
2 tl neilikkaa
2 tl inkivääriä
2 tl pomeranssinkuorta
1 dl rusinoita
1 dl voisulaa (tai juoksevaa margariinia)
3 dl piimää

Sekoita kuivat aineet. Lisää voisula ja piimä, sekoita tasaiseksi. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan tai silikonivuokaan. Paista 175 astetta noin tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti