sunnuntai 6. joulukuuta 2009

Joulupiparit väri-ikkunalla
Tällaisen idean näin joskus syksyllä jossain, muistelin että Confetin sivuilla mutten sitä sieltä enää ainakaan löytänyt, enkä mistään muualtakaan, hö. Kiva idea kuitenkin jota piti tietenkin testata, uusi kukkamuotti oli juuri sopiva ikkuna-aukon tekijä. :) Samaa tekniikkaa käytin tuossa piparkakkutalon lasi-ikkunassa. Eli tehdään piparit ihan normaalisti, murskataan kovia karkkeja muruksi ja lusikoidaan reilu kasa kolon sisään. Sitten normaalisti uuniin paistumaan. Kiehuu ja kuohuu paistuessaan mutta leviää nätisti jäähtyessään. Irrotetaan vasta jäähtyneenä. Ja vinkki murskaamiseen: itse sain kaulimeni ja leivinlautani lommoille kun yritin murskata tikkaria muovipussin sisällä hakkaamalla. :( Onnistuin murskaamisessa metallisen valkosipulipuristimen avulla. Totesin että aika isokin pala suli nätisti uunissa, eli ei tarvitse ihan hienoksi saada. Mukavaa vaihtelua!

3 kommenttia:

 1. Tosi kiva idea ja kauniita!

  Mites se naamakirja tuollain sanoo?? Oli tullut pyyntösi perille ja sen kävinkin jo hyväksymässä! Kiva kun tulit mukaan, melko hiljaista siellä on vielä mutta toivottavasti siitä piristyy sen jälkeen kun tämä leipojien kiireisin sesonkiaika on ohitse! =)

  VastaaPoista
 2. Kiva idea toi ikkuna!! Mitä karkkeja käytit..?

  VastaaPoista
 3. Käytin punaista ja vihreää tikkaria jotka tosiaan murskasin valkosipulipuristimella.. :oP Mikäköhän ois ollu merkki, en valitettavasti muista, joku pyöreä kuitenkin. :)

  VastaaPoista