lauantai 21. marraskuuta 2009

Limekookoskakku



Olin tuossa jokunen aika sitten työväenopiston "Suussa sulavaa suklaasta"-kurssilla ja siellä tuli kokeiltua ja maisteltua monenmoista herkkua! Parini kanssa teimme tosihyvää valkosuklaavaahtoa koko porukalle ja kotona keksin että tämähän voisi taipua myös kakuksi! Eipä muuta kun kokeilemaan.. Hyvää tuli ja nättikin oli, nimittäin ensimmäisen päivän, seuraavana oli päällisessä oleva sokeri sulanut litkuksi. Mitä tästä opimme? Pitää syödä koko kakku yhdellä istumalla. :)

Tässä vielä ohje jos joku innostuu kokeilemaan:

LIME-VALKOSUKLAA-KOOKOSKAKKU (18cm irtopohjavuokaan)

n 10(?) digestivekeksiä
50g voita tai margariinia

100g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 dl kookoskermaa
2 rkl sokeria
1 limen mehu
1/2 sitruunan mehu
3 liivatelehteä

koristelu:
1 limen kuori
1 sitruunan kuori
1-2 rkl sokeria

(alun perin ohje oli lemon-lime-suklaalla, mutta sitä ei käsittääkseni enää saa eikä ollut kurssillakaan, siksi lisäyksenä sitruunaa..)

Tee pohja. Sulata rasva, murskaa keksit, yhdistä, painele irtopohjavuokaan.

Sulata suklaa kookoskerman joukkoon. Ravistele kookoskermaa ennen avaamista jotta sisältö sekoittuisi hyvin. Anna jäähtyä jonkin aikaa.

Raasta pesty lime ja sitruuna ja sekoita raasteen joukkoon sokeri. (koristelu)

Purista limen mehu seokseen.
Vatkaa kerma ja mausta sokerilla.
Yhdistä kerma ja jäähtynyt suklaaseos.
Kiehauta 1/2 sitruunan mehu, sulata liivatteet siihen, jäähdyttele ja lisää seokseen. Kaada vuokaan.
Jähmettymään joksikin tunneiksi jääkaappiin.

Ripottele pinnalle sokeri-raasteseos juuri ennen tarjoilua.

Herkkuhetkiä!

8 kommenttia:

  1. Ja ensi kerralla kun meinaat mennä työväenopiston kurssille, pyydä mut mukaan :)
    t:Tiina

    VastaaPoista
  2. Siis ruokakurssille ;)

    VastaaPoista
  3. Joo mä pyydän! :) Tai jos sä löydät keväälle jonkun kivan ni pyydä sä mut! ;)

    VastaaPoista
  4. Kyllähän tästä tuli varsin hyvää! Tosin sovelsin niin, että laitoin 2 dl kookoskermaa ja koko levyn suklaata, olisko ollut 130 grammaa. Ja tein vadelma-punaviinimarjakiilteen päälle, kun piti saada se puna-valkoisuus puolalaista pikkujoulua varten.

    Hyvä kaakku, hyvä Heli!

    VastaaPoista
  5. Kiitos! :) Laitoitkos tuota kuoriraastetta sitten siihen valkoiseen täytteeseen vai jätitkö kokonaan pois? Mietin vaan kun on aika oleellinen maun ja raikkauden kannalta.. Mutta kiva että tuli varsin hyvää! :)

    VastaaPoista
  6. Jätin kokonaan pois kuoriraasteen. Ei siis ollut lainkaan niin limeisän raikas, mutta punaviinimarjat toi hauskaa kirpeyttä kookoksen rinnalle.

    Nää leivontablogit on todella koukuttavia. Voi kun ehtisin leipoa useammin!

    VastaaPoista
  7. Jep, varmaan punaviinimarjat toimii hyvin myös ja on tosiaan IHANAN värisiä! :)

    Ja AMEN tuolle kouluttavuudelle! Eikun lisää vettä myllyyn vaan, sain tänään ystävältäni lahjaksi sokerimassaa, pari työstämisvälinettä ja pari kukkamuottia.. On lähes puoliyö ja vain vaivoin saan pidettyä itseni aisoissa etten lähde HETI kokeilemaan! :oD

    VastaaPoista
  8. ..siis tietenkin KOUKUTTAVUUDELLE!! Luku- ja kirjoitustaito kunniaan.. :oP

    VastaaPoista