lauantai 5. helmikuuta 2011

Valkosuklaa-päärynä-viinerit


Kerran kyläillessämme saimme tällaisia todella herkkuja viinereitä ja resepti piti saada saman tien. (Kiitos Vappu!) Sen jälkeen näitä onkin tullut tehtyä moneen kertaan. Tällä kertaa pakotettuna sisälle pikku potilaan kanssa halusin meille kaikille "leipoa" jotain piristystä ja näihin löytyi kaapista (lähes) kaikki tarvikkeet. Ainoastaan tuohon päälle tuli alunperin hasselpähkinärouhetta, mutta sen korvasin karkkirakeella ja mantelilastuilla. Ihan ok, mutta alkuperäinen maku parempi. :) Nämä on tositosi helppoja ja nopeita tehdä, näppärä vierasvaraksikin. Maku parhaimmillaan valmistuttuaan, siis valkosuklaan jähmetyttyä. Helpoin on tehdä neliö eli vaan leikata torttutaikinalevy puoliksi, itse kokeilin tällä kertaa joululahjaksi saatuja isoja piparimuotteja.

Sulata torttutaikinalevyjä (tai voitaikina tai lehtitaikina) haluamasi määrä ja leikkaa levyt puoliksi eli neliöiksi. Voitele kananmunalla. Leikkaa päärynää suht ohuiksi viipaleiksi ja levitä palojen päälle. Paista uunissa pakkauksen ohjeen mukaan. Sulata valkosuklaata vesihauteessa tai mikrossa. (esim. pari riviä 4 viineriä kohden). Levitä lusikalla jäähtyneiden viinereiden päälle ja koristele hasselpähkinärouheella. Nauti. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti