keskiviikko 16. joulukuuta 2009

Fazerinamuffinsit



NONIIN! Vihdoin ehtii istahtaa hetkeä pidemmäksi koneelle ja naputella muffinsireseptiä. Sen jälkeen kun sain silikonimuffinsivuuan, olen kokeillut tosi monia erilaisia makuja. Perusreseptinä on ollut Myllyn Paras-sivuilta löytyvä helposti muunneltava ohje.Näissä Fazerinamuffinseissa (ja monissa muissakin) on tosin vähennetty nesteen määrää, koska jos haluaa piilottaa muffinsin sisään esim. suklaapalan niin siihen perusohje on liian löysää, suklaapala valahtaa pohjaan.


FAZERINAMUFFINSIT SUKLAA- JA TUOREJUUSTO-PIILOLLA
(12 isoa muffinsia)


3,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
0,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta (tai kermaa, maitoa tms.)
2 kananmunaa
100 g juoksevaa margariinia (pullo)
1 dl appelsiinituoremehua
100-150g suklaarouhetta (itse laitoin ehkä 80g taloussuklaarouhetta ja Fazerinalevystä loput palat rouhittuna)
12 palaa Fazerinaa
12 nokaretta tuorejuuston tyyppistä kasvirasvavalmistetta

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Jaa nokare (n. puolet koko muffinsiin tulevasta taikinamäärästä) taikinaa muffinivuokiin, laita jokaiseen muffinsiin suklaapala ja nokare tuorejuustoa ja peitä lopulla taikinalla. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.


Ensi kerralla laitan ehkä vain joko suklaapalan tai tuorejuustoa, appelsiinituorejuusto sopii varmaankin myös oikein hyvin!



Muita koristeluvinkkejä:

1 kommentti: