lauantai 1. tammikuuta 2011

Mangokakku



Pitkästä aikaa tätä yhtä kestosuosikeistani! Reseptin olen saanut vuosia sitten ystäväni Leenan siskolta Päiviltä; siihen saakka lähdeviitteeni riittävät.. Ja vaikka viime vuosina on tullut kokeiltua kakkuja jos jonkinlaisia, niin kyllä tämä kakku vaan on aina yhtä herkkua. Lisäksi kivan raikasta vaihtelua kun tässä ei ole tuorejuustoa ollenkaan! Ehkä jopa parempaa kuin mangojuustokakku?! Ja muutenkin ehkä kaikkein helpoin hyydykekakku. Mangonkin voi lätkäistä suoraan kakun päälle ilman liivatteita, nyt laitoin liivatteen kanssa että sain vähän nätimmän. Ja suklaa kävisi koristeeksi, mutta kun oli suklaa-allergikko tulossa kylään ni kokeilin noita tuttifrutti-karkkirakeita; EN suosittele. 5 minuuttia kuvan ottamisen jälkeen olivat jo selvästi alkaneet sulaa ja aika pian oli kakun päällä pelkkiä lammikoita.. Tiesin kyllä että sulavat, mutta että noin nopeasti! Ja lopuksi; vaikka et tykkäisi piimästä niin kokeile ihmeessä, itse inhoan piimää mutta rakastan tätä kakkua. :)


MANGOKAKKU

200 g (n.14kpl) Digestive-keksejä
75 g Oivariinia

6 liivatelehteä
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 dl piimää
2 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunanmehua

2 prk mangososetta (vauvanruokapurkki)
(2,5 liivatelehteä)


Tee keksipohja (kts. aiemmat reseptit). Liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita piimän joukkoon sokerit. Yhdistä kermavaahtoon. Sulata liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Anna olla jääkaapissa mielellään yön yli. Levitä pinnalle mangosose. Halutessasi liivatteet (kylmä vesi 5 min --> kuuma vesi 2rkl --> mangon joukkoon) ja taas muutama tunti kylmässä.

9 kommenttia:

  1. Tämä on hyvää!
    Mäkin oon kokeillu melkeen samallaisella ohjeella, vaikka inhoan piimää, ja on todella ihana kakku! Eikä maistu piimältä. :)

    VastaaPoista
  2. Ja oli NIIIIN hyvää! t. Piimää inhoava mutta kakkua rakastava vieras :)

    VastaaPoista
  3. Namskista! Varmasti hyvää :D Hyvää uutta vuotta 2011!

    VastaaPoista
  4. Kiitos! :)
    Ja hyvää uutta vuotta myös teille kaikille!
    Ainut huono puoli tässä kakussa on se, että tulee puolivahingossa syötyä niin paljon kun ei ole samalla tavalla raskasta kuin juustokakut. ;)

    VastaaPoista
  5. naminaminami, kaverilla maistoin ja nyt tein ite, hyytymässä. Tarvii kyllä tänään vielä maistaa. Mangososeen laitoin ilman liivatetta, siinä on sitä omaa kädenjälkee enemmän sitten näkyvissä :)

    Kiitos ohjeesta.

    VastaaPoista
  6. Uskalsin kokeilla kun sanoit inhoavasi piimää, kuten minäkin. Tämä kakku on aivan loistava! Paras mangohyydykekakku ikinä! Kiitos aivan mahtavasta ohjeesta.

    VastaaPoista
  7. Kiitos ihanasta palautteesta Jaana! :)

    VastaaPoista
  8. Hei! Ajattelin leipoa tämän syntymäpäiväksi äidille. Haluan varmistaa, että varmasti onnistun! ELI kun sitruunamehu on kaadettu nauhana täytteen joukkoon, sekoitetaanko? ja vasta sen jälkeen vuokaan. VAI täyte ensin vuokaan, johon sitten kaadetaan sitruunamehu ja annetaan olla? :D terv. amatööri

    VastaaPoista
  9. Kyllä sekoitetaan, tosiaan se tieto reseptistä puuttuukin! :D Eli sekoita hyvin, muuten täyte ei hyydy tasaisesti. Hyviä herkutteluhetkiä!
    Heli

    VastaaPoista