lauantai 1. tammikuuta 2011

Joulupöydän glögijuustokakku



Viime vuonna jo tätä harkitsin mutta silloin päädyin luumukakkuun; tänä vuonna sitten tämä. Reseptiä katselin monestakin blogista, mutta parhaalta vaikutti resepti jonka sain ystävältäni Michelleltä. Glögiä ostin kahtakin eri merkkiä ja valitsin sen joka oli tummempaa värin takia, mutta maku oli minusta liian laimea, kakussa ei maistunut juuri ollenkaan! Ensi kerralla laittaisin osan laimentamatonta sekaan. Muuten tykkäsin ja varsinkin tuo valkoinen täyteosio oli mielettömän herkkua ja helppo tehdä; se päätyy varmaan muihinkin kakkuihin. :) Kakku on tehty 24cm vuokaan. Glögin pintaan jäi ilmakuplia mutta en tajunnut niihin kiinnittää huomiota, sitten hyytyivätkin rumasti pintaan ja suunniteltua koristusta lisättiin "lumipalloilla" eli Marianne-kuulia joissa sulatettua valkosuklaata pohjassa eristeenä. Glögin määrää katselin muista blogeista ja päädyin 3,5 dl, se oli vähän liikaa, joten oman maun mukaan; 2 dl melko ohut ja 3 dl vähän paksumpi.


GLÖGIJUUSTOKAKKU

180-200g pipareita (riippuen tykkäätkö paksummasta vai ohuesta pohjasta)
n. 80g Oivariinia

2 dl kermaa
200g valkosuklaata
300g tuorejuustoa (Philadelphia)
3 liivatelehteä
n. 2 rkl kuumaa vettä

2-3dl glögiä (osa laimentamatonta?)
2-3 liivatetta
(glögin määrästä riippuen; 2 dl = 2 liivatetta, 3 dl = 3 liivatetta)


Murskaa piparit ja sekoita joukkoon sula Oivariini. (Itse käytän keksipohjissa nykyään aina Oivariinia kun maistuu parhaalta mutta ei tee pohjaa liian kovaksi kuten voi..) Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (esim. itse pingotan sen pohjan ja reunan väliin). Painele keksimurska kevyesti vuoan pohjalle.

Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon sulatettu vähän jäähtynyt suklaa. Yhdistä kermavaahtoon. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Anna olla kylmässä väh. 3h, mieluiten yön yli.

Lämmintä puoli desiä glögiä pikku kattilassa, sulata liivatteet kuumaan glögiin ja yhdistä loppuun glögiin. Kaada haalea glögi lusikan kautta hyytyneen täytteen päälle. Anna olla jääkaapissa muutama tunti. Koristele ja nauti.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti