torstai 20. tammikuuta 2011

Muumipeikon suklaamuffinsit


Jos joku mainostaa reseptiä parhaaksi ikinä tekemikseen muffinsseiksi niin voiko sitä sen jälkeen olla kokeilematta? No en minä ainakaan. :) Alunperin resepti chocomum:lta mutta tutkailin sitä tuolta Emerald citystä kun siellä oli helppolukuisempi.

Lisäksi huomio: resepti kannattaa tosiaan aina lukea loppuun asti ennen kuin alkaa tekemään.. :oP Mutta kun parivuotiaan kanssa oltiin leivontapuuhissa niin se siinä lennossa unohtui. Kun sanotaan että sekoita kuivat aineet, niin seuraavaksi oli jo myöhäistä: sokerit olivat jo kaakaon ja jauhon peitossa eikä niitä sieltä kananmunan kaveriksi vaahdotukseen enää saanut napsittua. :oP Päädyin vaahdottamaan munat parin ruokalusikallisen sokeria kanssa, muuten sitten vaan sekoittelin ainekset joukkoon. Tiedä sitten johtuiko tästä, mutta hiukan kuivahkoja muffinsseista mielestäni tuli. Omalla tehokkaalla uunillani 175 astetta 20 min. Ensi kerralla noudatan reseptiä tarkoin, enkä paista ihan niin kauaa. Sekä teen pienempiä muffinsseja, olivat nimittäin aika tuhtia tavaraa.

Kuorrutuksen tein näiden kahden reseptin välimaastosta, puolikkaan annoksen mutta 4 dl tomusokeria. Sen määrän pursotin 7 muffinssiin, mutta oli ehkä hiukan liikaa, ensi kerralla sama määrä riittää varmaan vähän useampaan. Todella hyviä olivat, mutta eivät ehkä maailman parhaita, tai sitten oli odotukset liian korkealla. ;)

Suklaakakku mikrossa

Kokeilin sitten tällaistakin käsittämättömän helppoa tekelettä joka vielä maistuikin ihan mukavalle. :) Reseptin nappasin BB:n blogista mutta löytyy googlettamalla ties kuinka monesta.. Kuva jäi ottamatta mutta eipä tuo järin kuvauksellinen ole. Maku ihan mehevä, ensi kerralla aion käyttää sulatettua Oivariinia, Flora Culinesse tms. maistui mielestäni hiukan läpi.. Jos ois enemmän aikaa niin hilloakin voisi laittaa väliin ja kermavaahtoa kaveriksi, tai suklaata kuorrutteeksi. Mutta hyvin maistui näinkin. :)

lauantai 1. tammikuuta 2011

Mangokakku



Pitkästä aikaa tätä yhtä kestosuosikeistani! Reseptin olen saanut vuosia sitten ystäväni Leenan siskolta Päiviltä; siihen saakka lähdeviitteeni riittävät.. Ja vaikka viime vuosina on tullut kokeiltua kakkuja jos jonkinlaisia, niin kyllä tämä kakku vaan on aina yhtä herkkua. Lisäksi kivan raikasta vaihtelua kun tässä ei ole tuorejuustoa ollenkaan! Ehkä jopa parempaa kuin mangojuustokakku?! Ja muutenkin ehkä kaikkein helpoin hyydykekakku. Mangonkin voi lätkäistä suoraan kakun päälle ilman liivatteita, nyt laitoin liivatteen kanssa että sain vähän nätimmän. Ja suklaa kävisi koristeeksi, mutta kun oli suklaa-allergikko tulossa kylään ni kokeilin noita tuttifrutti-karkkirakeita; EN suosittele. 5 minuuttia kuvan ottamisen jälkeen olivat jo selvästi alkaneet sulaa ja aika pian oli kakun päällä pelkkiä lammikoita.. Tiesin kyllä että sulavat, mutta että noin nopeasti! Ja lopuksi; vaikka et tykkäisi piimästä niin kokeile ihmeessä, itse inhoan piimää mutta rakastan tätä kakkua. :)


MANGOKAKKU

200 g (n.14kpl) Digestive-keksejä
75 g Oivariinia

6 liivatelehteä
2 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
4 dl piimää
2 dl kuohukermaa
3 rkl sitruunanmehua

2 prk mangososetta (vauvanruokapurkki)
(2,5 liivatelehteä)


Tee keksipohja (kts. aiemmat reseptit). Liivatteet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma. Sekoita piimän joukkoon sokerit. Yhdistä kermavaahtoon. Sulata liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja kaada ohuena nauhana täytteen joukkoon. Anna olla jääkaapissa mielellään yön yli. Levitä pinnalle mangosose. Halutessasi liivatteet (kylmä vesi 5 min --> kuuma vesi 2rkl --> mangon joukkoon) ja taas muutama tunti kylmässä.

Lohipiirakka (rucola)



Tämän reseptin bongasin Kinuskikissalta ja pitkään on ollut aikomuksena tehdä, vuoden vaihtuminen ja vieraat oli hyvä tekosyy.. :) Kuva tuli napattua vasta syönnin jälkeen kun oli niin kiire herkkupöytään.. ;) Tykkäsin, tulee varmaan tehtyä toistekin. Itse käytin kaupan valmista Ruisperunataikinaa joka löytyy pakastealtaasta. Tein 24cm irtopohjavuokaan kun oma piirakkavuokani on niin pieni ja muiden reseptit on yleensä aina isompiin vuokiin. Hyvin onnistui näinkin!

Joulupöydän glögijuustokakku



Viime vuonna jo tätä harkitsin mutta silloin päädyin luumukakkuun; tänä vuonna sitten tämä. Reseptiä katselin monestakin blogista, mutta parhaalta vaikutti resepti jonka sain ystävältäni Michelleltä. Glögiä ostin kahtakin eri merkkiä ja valitsin sen joka oli tummempaa värin takia, mutta maku oli minusta liian laimea, kakussa ei maistunut juuri ollenkaan! Ensi kerralla laittaisin osan laimentamatonta sekaan. Muuten tykkäsin ja varsinkin tuo valkoinen täyteosio oli mielettömän herkkua ja helppo tehdä; se päätyy varmaan muihinkin kakkuihin. :) Kakku on tehty 24cm vuokaan. Glögin pintaan jäi ilmakuplia mutta en tajunnut niihin kiinnittää huomiota, sitten hyytyivätkin rumasti pintaan ja suunniteltua koristusta lisättiin "lumipalloilla" eli Marianne-kuulia joissa sulatettua valkosuklaata pohjassa eristeenä. Glögin määrää katselin muista blogeista ja päädyin 3,5 dl, se oli vähän liikaa, joten oman maun mukaan; 2 dl melko ohut ja 3 dl vähän paksumpi.


GLÖGIJUUSTOKAKKU

180-200g pipareita (riippuen tykkäätkö paksummasta vai ohuesta pohjasta)
n. 80g Oivariinia

2 dl kermaa
200g valkosuklaata
300g tuorejuustoa (Philadelphia)
3 liivatelehteä
n. 2 rkl kuumaa vettä

2-3dl glögiä (osa laimentamatonta?)
2-3 liivatetta
(glögin määrästä riippuen; 2 dl = 2 liivatetta, 3 dl = 3 liivatetta)


Murskaa piparit ja sekoita joukkoon sula Oivariini. (Itse käytän keksipohjissa nykyään aina Oivariinia kun maistuu parhaalta mutta ei tee pohjaa liian kovaksi kuten voi..) Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle (esim. itse pingotan sen pohjan ja reunan väliin). Painele keksimurska kevyesti vuoan pohjalle.

Laita liivatteet kylmään veteen. Vaahdota kerma. Sekoita tuorejuuston joukkoon sulatettu vähän jäähtynyt suklaa. Yhdistä kermavaahtoon. Sulata liivatteet tilkkaan kuumaa vettä ja kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada vuokaan ja tasoita pinta. Anna olla kylmässä väh. 3h, mieluiten yön yli.

Lämmintä puoli desiä glögiä pikku kattilassa, sulata liivatteet kuumaan glögiin ja yhdistä loppuun glögiin. Kaada haalea glögi lusikan kautta hyytyneen täytteen päälle. Anna olla jääkaapissa muutama tunti. Koristele ja nauti.