sunnuntai 28. helmikuuta 2010

Marsipaanikakku "10 leppäkerttua"


Tänään täytti kuopus 2 vuotta ja sitä juhlittiin mm. tällä elämäni ensimmäisellä marsipaanikakulla. Aiheena oli 10 leppäkerttua, joka on synttärisankarin lempikirja. Tarkoitus oli tehdä myös muita kirjassa esiintyviä eläimiä kakun päälle, mutta tilanpuute iski eikä edes perhonen mahtunut nätisti mukaan. Silti hyvä näin. Välissä makoisat täytteet Kinuskikissalta: valkosuklaatäyte ja mansikkatäyte. Pohja kääretorttupohjasta. Mutta kylllä meinasi HERMO mennä tuon sokerikreemin kanssa! Todella vaikea oli levittää, meinas irrottaa koko kakun muruiksi ku tarrasi niin kovasti kiinni ja levitettäessä irtosi könttinä nuolijaan. En tiedä johtuiko siitä että käytin oikeaa voita? Lämmitinkin sitä hiukan mikrossa mutta silti näin. Pinta jäi tosi epätasaiseksi muttei onneksi juurikaan näkynyt marsipaanin päälle. Eli yllättäen taas: jännitin marsipaanin laittamista mut se olikin ihan helppo homma, kreemiä en osannut hermoilla. :oP Ens kerralla taidan käyttää taas MMF:ää, ei tarvii kreemiä ja maku on omaan suuhun parempi. Isotöisin kakku mitä olen tähän mennessä tehnyt, mut mitäpä tuosta, rakkaille vaan parasta! ;o)

Leppäkerttukeksit

 
Idea ystävältä, kaupan valmista murotaikinaa (pakaste), koristelu dippaus sulaan suklaaseen ja pursotus.

lauantai 20. helmikuuta 2010

Helpoin MUTAKAKKU (maidoton, laktoositon)



Tällaisen ERITTÄIN helpon mutakakun ohjeen löysin Limepippurin blogista. Aineet vain sekoitetaan, edes vatkainta ei tarvita. Ja jos ei halua pelata irtopohjavuuan kanssa niin kerran tein tämän myös piirakkavuokaan (24cm) jolloin siitä tuli kiinteämpi, ihanan toffeemainen. Paistoajalla voi siis vaikuttaa kuinka löysäksi eli "mutamaiseksi" kakku jää. Ohjeessa oleva 20min jättää keskuksen selvästi löysäksi, itse paistoin tällä kertaa 30min. Lisäksi muokkasin reseptiä vieläkin helpommaksi eli käytin juoksevaa margariinia, (maidotonta) jolloin kakkua voi tarjota myös niille joille maito ei sovi.


MUTAKAKKU 

2 munaa
1,5 dl juoksevaa margariinia
1 1/2 dl vehnäjauhoja
2 tl vanilijasokeria
1/2 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
3 dl sokeria
Voitele ja korppujauhota halkaisijaltaan noin 18 cm:n kakkuvuoka. Sekoita munien rakenne rikki ja sekoita joukkoon juokseva margariini. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja kääntele ne sitten munavoiseoksen joukkoon. Kaada taikina kakkuvuokaan ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia, tai kiinteämmän lopputuloksen halutessasi noin 30 minuuttia.



torstai 11. helmikuuta 2010

Nougatmuffinsit



Töissä pääsin kokeilemaan tällaisia Kinuskikissan sivuilta löytyneitä nougatmuffinseja. Kuva on ihan onneton kun äkkiä nappasin kamerakännykällä. :( Mutta maku oli hyvä. Varsinkin se ilahdutti että KOHOSIVAT tosi hienosti eivätkä lässähtäneet kun otin pois uunista! Johtui ilmeisesti siitä että tässä ohjeessa vaahdotetaan voi ja sokeri.. Mitäköhän sitä kokeilis seuraavaksi?