lauantai 28. marraskuuta 2009

Suklaakeksit & Mariannekeksit


Näitä suklaakeksejä pääsin maistelemaan siellä suklaakurssilla (kts. Limekookoskakku) ja kun makeanhimo ja leivontaterapian tarve iski, niin eikun leipomaan! Tässä alkuperäinen resepti, jonka kuiva-aineet jaoin kahteen eri kulhoon, toiseen n. 30g taloussuklaarouhetta ja toiseen n.30g marianne crush:ia. Vatkaus yhdessä osassa ja sitten jaoin kahteen osaan ja sekoitin kuivien aineiden kanssa.

SUKLAAKEKSIT

100g margariinia
1 dl sokeria
1 rkl siirappia (mulla vaahterasiirappi)
1 kananmuna
50g tummaa suklaata rouhittuna (mulla taloussuklaarouhe)
1/2 dl manteli- tai pähkinärouhetta
1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Rouhi suklaa ja mantelit tai pähkinät. (Itse käytin hasselpähkinärouhetta)
Sekoita kuivat aineet ja lisää joukkoon myös suklaarouhe sekä manteli- tai pähkinärouhe.
Vatkaa pehmeä margariini, sokeri ja siirappi vaahdoksi sähkövatkaimella.
Lisää muna ja vatkaa tasaiseksi.
Lisää seokseen kuivat aineet ja sekoita taikina tasaiseksi puuhaarukalla.
Anna taikinan kovettua jonkin aikaa jääkaapissa ja muotoile sitten keksejä, jotka ovat n. 1cm paksuja ja halkaisija 4-5cm.
Paista 200 asteessa n. 10-15 min.

perjantai 27. marraskuuta 2009

Minttukrokanttimoussekakku


Taas tämmöinen nimihirviö.. :oP Kysyin Hellapoliisilta erään kakun kommenteissa hänen omia suosikkejaan ja piti toki heti yhtä päästä testaamaan, täältä löytyy resepti. Tilaisuus tuli kun lupasin tehdä kakun kiitokseksi lastenhoidosta. Kakku on tehty 18cm vuokaan, sopivampi olisi varmasti ollut vaikka 24cm, tästä tuli järkyttävän paksu, vaikka laitoin täytettä hiukan "sivuun" pariin lasiin niin että päästiin itsekin maistelemaan.. :o) Koristelukaan ei oikein onnistunut, kokeilin lasten lääkeruiskua mutta se vetää myös ilmaa mukaan ja pursotukseen tulee rumia ilmakuplia. Olisin sitäpaitsi halunnut paljon ohuemmat pursotukset. Ja vähemmän. Ja kauniimmin. Mutta harjoittelu tekee mestarin ja virheistä oppii, eikös vaan?! :) Maultaan tämä kakku oli TO-DEL-LA HY-VÄÄ, ehdottomasti uusi suosikki hyydykekakkujen sarjaan! Nam.

keskiviikko 25. marraskuuta 2009

Mokkabebet


Näistä herkuista todettiinkin suoraan että ovat isotöisiä, mutta jos olisin tajunnut KUINKA isotöisiä niin olisivat varmaan jääneet tekemättä... Värkkäsin näitä nimittäin NELJÄ tuntia! Resepti löytyi taas kerran Kinuskikissalta, mutta alkuperäinen ohje Mimmiltä. Itse olen joskus pikkutyttönä näitä samoja pikkuleipiä saanut kun ihanat naapurimme Irma ja Anneli tekivät näitä (ja suklaista marenkikakkua) moniin juhliin, oih.. Muistojen makua.

Suklaapusut


Näiden herkkujen ohje löytyi toiselta suosikkiblogistiltani, Marielta. Väitettiin todella helppotekoisiksi, nooo, tavallaaaan, ei kovin paljon työvaiheita mutta mulla ainakin päällysteet tuppas plumpsahtamaan sinne sulaan suklaaseen dippausvaiheessa, niitä sitten haarukalla ongittiin ja lusikalla yritettiin suklaapäällystettä paikkailla. Sen ovat näköisiäkin. :oP Verneri laittoi koristeet, eikös olekin hienot?!? :) Hyviä olivat, kokeilin mansikkatäytteellä, jos joskus kokeilen uudestaan ni sit varmaan Mariannerouhetta. Mies tykkäs näistä ainakin kovasti! Niin ja keksinä käytin kaurakeksejä kun en halunnut niin isoja.

Pippurinen tonnikalapiirakka


Kuva on KAMALA mutta maku kaikkea muuta. ;) Tätäkin herkkua tuli tehtyä jo toiseen kertaan lyhyen ajan sisällä, todella maukas suolainen piirakka! Resepti Kinuskikissalta. Kokeilin sekä itse tehtyyn taikinaan että pakastetaikinaan, molemmat hyviä. Vähän jännitti että maistuuko tosi pippuriselle kun tuolla samaisella juustolla tehty keitto on huhhuh, tosi pippurista, mutta ei, just sopivasti, ehkä ois voinu maistua jopa vielä vähän enemmänkin. :) Suosittelen!

tiistai 24. marraskuuta 2009

Kurpitsansiemenleipä


Huomasin että on leivät vähissä ja kun ei kauppaan kerkiä niin oma leipä uuniin.. Onneksi sain mummini vanhan leipävuuan johon on helppo kiireessäkin tehdä leipä. Tein tätä jo toista kertaa, ohjeen löysin Lettupannun blogista. Tosin lisäilin taikinaan vehnäleseitä, kauraleseitä ja kaurahiutaleita, jokaista vajaa puoli desiä, niin että jauho-osaston kokonaismäärä oli reilu 7dl, soijajauhoja ei ollut käytettävissä. Lisäksi laitoin puolet PINJANSIEMENIÄ, mutten mainitse sitä otsikossa kun olisi tullut niin pitkä nimi leivälle. ;oD Vähän kauemmin olis voinu olla uunissa, enpä tajunnut et tietty vuokaleipä kestää kauemmin kypsyä kuin tuollainen pyöreä littana... Mutta nyt oli ainakin ihanan pehmeää, nam!

sunnuntai 22. marraskuuta 2009

MMF-kakku omille synttäreille


Marraskuun puolenvälin tienoilla kokeilin elämäni ensimmäistä MMF-päällystä eli vaahtokarkkipäällystä kakussa. Oli kyllä Jännää! ;) Hienon värinenhän tuosta tuli, mansikkatomusokerin avulla. Kakkupohjaksi tein kaakaokääretorttupohjan ja täytteenä vadelma-mascarpone-daim-täyte, molemmat Kinuskikissalta. Koska vaahtokarkkimassaa oli loppujen lopuksi turhan "hintsusti" niin ei riittänyt alas asti kulmissa, ratkaisi myös ongelmani paksusta laskoksesta kulmissa, heh. Paikkailu kermavaahdolla onnistui mielestäni yllättävän tyylikkäästi. :) Ja tämä kakku oli maultaan todella hyvää, nam! Koristeluun tein hienot mallit paperilla, siirsin leivinpaperille, _yritin_ kaivertaa ääriviivat kakun pintaan muttei onnistunutkaan, joten vapaalla kädellä sitten vaan...

Baileyskakku papalle



Uusi päivä ja uusia kuvia lisäilemään. Tämän kakun tein omalle isälleni isänpäivän kunniaksi (vähän jälkijunassa) ja huomasin että hyydykekakku ja pakastemansikat ei oikein sovi yhteen.. Vaikka kuinka yritti tilkitä reunat niin toki pohjaa pitkin sulavaa mansikkamehua valui pitkin reunoja, siinä sitten söhrättiin talouspaperin kanssa. Mut tällä kertaa perhosten teko sujui jo alkavalla rutiinilla ja nyt olemme sinut Brumbergin tumman suklaan kanssa, joka siis jähmettyy ihan SUPERnopeasti! Kakun maku oli kyllä oikein hyvä, mansikat mukavasti piristi ja raikasti baileysosan makua. Baileyskakun reseptiä tutkailin monestakin paikasta, täällä Virpillä oli se mitä lähinnä toteutin, päällinen oli oma kehitelmä vastaavia tutkailtuani ja ihailtuani mm. Hellapoliisilla.

lauantai 21. marraskuuta 2009

Lakritsikinuskikakku isänpäiväksi


Kuva ei ole paras mahdollinen lain, mutta tällaisen värkkäsin siis isänpäiväksi. Elämäni ensimmäinen kinuskikakku ja se jopa onnistui, jipii! Makukin oli tooosi hyvä. Alun perin idea tähän löytyi Hellapoliisilta, varsinaisia ohjeita seurasin Kinuskikissalta, tosin itse käytin lähinnä Brumberg Alku lakritsikarkkeja koska maistuvat paljon enemmän lakritsille, vain pari Kick-karkkia heitin joukkoon.. Täytteeksi laitoin Kinuskikissan täytteitä: alempaan väliin tummasuklaatäyte + banaaniviipaleita, toiseen väliin Lemon Curd + valkosuklaatäyte. Kakkupohjana mehevä suklaakakkupohja (Kinuskikissa). Tätä tulee varmaan tehtyä toistekin, ehkä taloussuklaalla tuo alempi täyte, 70% suklaata taitaa sittenkin olla liikaa minun makuuni.

Valkosuklaapuolukkamuffinsit



Nämä herkut tein Yhteishyvän Ruokamaailmasta löytyvällä ohjeella. Tykkäsin kovasti, aiemmat vastaavat on kokeiltu Myllyn paras -perusohjeeseen soveltaen ja näillä täytteillä niistä tulee mielestäni jopa liian kosteita. Nämä oli just sopivasti herkkua!

Limekookoskakku



Olin tuossa jokunen aika sitten työväenopiston "Suussa sulavaa suklaasta"-kurssilla ja siellä tuli kokeiltua ja maisteltua monenmoista herkkua! Parini kanssa teimme tosihyvää valkosuklaavaahtoa koko porukalle ja kotona keksin että tämähän voisi taipua myös kakuksi! Eipä muuta kun kokeilemaan.. Hyvää tuli ja nättikin oli, nimittäin ensimmäisen päivän, seuraavana oli päällisessä oleva sokeri sulanut litkuksi. Mitä tästä opimme? Pitää syödä koko kakku yhdellä istumalla. :)

Tässä vielä ohje jos joku innostuu kokeilemaan:

LIME-VALKOSUKLAA-KOOKOSKAKKU (18cm irtopohjavuokaan)

n 10(?) digestivekeksiä
50g voita tai margariinia

100g valkosuklaata
2 dl kuohukermaa
1 dl kookoskermaa
2 rkl sokeria
1 limen mehu
1/2 sitruunan mehu
3 liivatelehteä

koristelu:
1 limen kuori
1 sitruunan kuori
1-2 rkl sokeria

(alun perin ohje oli lemon-lime-suklaalla, mutta sitä ei käsittääkseni enää saa eikä ollut kurssillakaan, siksi lisäyksenä sitruunaa..)

Tee pohja. Sulata rasva, murskaa keksit, yhdistä, painele irtopohjavuokaan.

Sulata suklaa kookoskerman joukkoon. Ravistele kookoskermaa ennen avaamista jotta sisältö sekoittuisi hyvin. Anna jäähtyä jonkin aikaa.

Raasta pesty lime ja sitruuna ja sekoita raasteen joukkoon sokeri. (koristelu)

Purista limen mehu seokseen.
Vatkaa kerma ja mausta sokerilla.
Yhdistä kerma ja jäähtynyt suklaaseos.
Kiehauta 1/2 sitruunan mehu, sulata liivatteet siihen, jäähdyttele ja lisää seokseen. Kaada vuokaan.
Jähmettymään joksikin tunneiksi jääkaappiin.

Ripottele pinnalle sokeri-raasteseos juuri ennen tarjoilua.

Herkkuhetkiä!

Minttu-Toffeekakku



Tänään kävi vieraita kylässä ja sen kunniaksi kokeilin tällaista Hellapoliisin minttutoffeekakkua. Oli kyllä namiherkkua, makeaa, mutta sepä onkin minun makuuni! ;)

Appelsiinivalkosuklaakakku




Kaiken kiireen keskellä (pyykit, tiskit, iltapala ja Selviytyjät odottaa!) keksin että voisinhan minäkin aloittaa blogin! Sen verran on tullut viimeaikoina leivottua ja kakkuja värkättyä, että olisi kiva jos niistä jäisi edes kuva johonkin muistoksi sen jälkeen kun ovat kadonneet parempiin suihin.. Sattuneesta syystä en juuri nyt ehdi enempää kirjoitella, mutta laitetaanpa yksi kakkukuva jo aloituksen kunniaksi. :) Tämä kyseinen kakku on tehty ystävien vastasyntyneen tyttövauvan kunniaksi, Appelsiinivalkosuklaakakku jonka ohje löytyy Kinuskikissan sivuilta.


sunnuntai 1. marraskuuta 2009

Mango"juusto"kakku (vanhempia tuotoksia)


Tämä herkku on all time favourite! Sain joskus muinoin parhaan ystäväni siskolta kyseisen reseptin ja lähes kaikki kakkua maistaneet ovat aina halunneet reseptin. Näitä on tullut tehtyä vino pino, lähes kaikkiin juhliin. Juusto on otsikossa sitaateissa koska täytteessä ei ole juustoa ollenkaan vaan piimää! Eikä maun puolesta todellakaan uskoisi.. Resepti näyttäisi löytyvän nykyään myös Pirkan sivuilta, itse tosin olen aina laittanut 2dl sokeria, mutta tämähän on makuasia. Helppoa, nopeaa ja HYVÄÄ!

Lohirullat (vanhempia tuotoksia)


Ajattelin lisätä tänne alkupäähän myös muutaman vanhemman herkun, tässä yksi kestosuosikki. Näitä on tarjottu ties kuinka monissa juhlissa ja aina meinaavat loppua kesken. Ovat erittäin helppotekoisia ja täytteitä voi vaihdella mielensä mukaan: savuporo, lohi, metwursti... Levitetään siis ohuen, neliönmallisen rieskan päälle haluamaansa tuorejuustoa (esim. Cantadou piparjuuri on to-o-della hyvä!), lisätään ohuelti täytettä, kierretään leveästä reunasta rullalle ja leikataan kolmeen osaan. Sitten vain tarjolle.